fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 31 juli 2019

Update2: Federal Reserve verlaagt rentes

 De Federal Reserve heeft woensdag zoals verwacht zijn belangrijkste rentestanden met 25 basispunten verlaagd. Dit bleek uit het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

De federal funds rate werd verlaagd naar een bandbreedte van 2,00 tot 2,25 procent. Die verlaging met 25 basispunten werd alom verwacht. Het is voor het eerst in ruim tien jaar dat de Amerikaanse rentes omlaag gaan.

Het discontotarief werd met 0,25 procentpunt verlaagd tot 2,75 procent.

Gezien de impact van mondiale ontwikkelingen op de economische outlook en de gematigde inflatiedruk, besloot de Fed de rentes te verlagen, aldus het beleidscomité in een toelichting.

"Deze actie ondersteunt de opvatting van het beleidscomité dat een duurzame economische groei, sterke arbeidsmarkt en inflatie dichtbij de 2,0 procent hierdoor het meest waarschijnlijk zijn, maar onzekerheden over deze outlook blijven bestaan", waarschuwde de Fed. Het beleidscomité benadrukte woensdag dat het gepast zal handelen om de economische groei, een robuuste arbeidsmarkt en zijn inflatiedoel te waarborgen.

Ten opzichte van het vorige rentebesluit uit juni, was er één duidelijke wijziging in de forward guidance om het toekomstige rentepad te bepalen. Eerder zei de centrale bank nog de implicaties van inkomende economische data voor de economische outlook "nauwlettend" in de gaten te houden. Het woord 'nauwlettend' is woensdag uit de tekst verdwenen. 

Verder zei de Fed woensdag dat het twee maanden eerder dan gepland stopt met het programma om zijn balans in te krimpen. 

Het rentebesluit werd met 8 tegen 2 genomen. Esther George en Eric Rosengren stemden om de rentes te handhaven.

De euro/dollar is woensdag verder gedaald na het Amerikaanse rentebesluit, tot 1,1109 dollar. De beurzen op Wall Street daalden overwegend zo'n 0,2 procent.

Update2: om aanvullende informatie toe te voegen en actuele koersinformatie. 

De Aandeelhouder TV

november 21, 2019

TA AEX 21 november – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 21, 2019

Analyse aandeel DSM | LYNX Beleggen

november 20, 2019

AEX-video 20 november 2019 – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 19, 2019

AEX 19 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
21 nov 10:49 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Energietransitie raakt oliegiganten

20 nov 10:44 Marco Knulst

Bitcoin en de cavia-theorie

20 nov 08:43 Bas Heijink

Laatste fase AEX stijging?