fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 31 juli 2019 12:23

Europese beurzen verdeeld rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden woensdag rond het middaguur verdeeld in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,1 procent tot 384,89 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,2 procent op 12.168,33 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 5.516,69 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,5 procent lager op 7.611,43 punten.
 
Het rentebesluit van de Federal Reserve domineert de beurzen. Hoewel over het algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente verlaagt met 25 basispunten, "zal de aandacht met name uitgaan naar de toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell volgend op het rentebesluit", zei marktanalisten Stephen Innes van VM Markets. 

Het wordt voor de analist een behoorlijke balanceer-act, waarbij hij het beleid net genoeg zal aanpassen om risicovolle activa te ondersteunen, terwijl hij beleggers niet wil  afschrikken met een al te dovish beleid. Het is geen benijdenswaardige taak voor een centrale bankier", zei Innes. 

Daarnaast volgt de markt de hervatte handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, waarbij tot dusver overigens geen sprake lijkt te zijn van een doorbraak.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de economische groei in de eurozone in het tweede kwartaal licht is vertraagd van een groei van 0,4 procent naar 0,2 procent, terwijl de economie op jaarbasis met 1,1 procent groeide.

De consumentenprijzen zijn in juli conform de verwachting op jaarbasis met 1,1 procent gestegen, terwijl het werkloosheidspercentage in juni is gedaald 7,5 procent, het laagste niveau sinds juli 2008.

Uit Duitsland kwam het nieuws dat de Duitse detailhandelsverkopen in juni op maandbasis zijn gestegen met 3,5 procent, terwijl op jaarbasis sprake was van een daling met 1,6 procent. De werkloosheid in Duitsland is in juli gelijk gebleven met een werkloosheidspercentage van 5,0 procent.

Franse consumentenprijzen zijn in juli op jaarbasis gestegen met 1,1 procent, terwijl op maandbasis sprake was van een daling met 0,2 procent.

De Spaanse economie is in het tweede kwartaal op kwartaal- en jaarbasis gegroeid met respectievelijk 0,5 procent en 2,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1146. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1156 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1153 op de borden. 

De olieprijs noteerde woensdag tot 0,8 procent hoger. 

Bedrijfsnieuws

BNP Paribas heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer winst geboekt, dankzij een licht hogere omzet, opbrengsten uit de verkoop van een belang in een Indiase joint venture en lagere inkomstenbelastingen.  Het aandeel noteerde rond het middaguur 3,5 procent hoger.

L'Oreal heeft een sterke eerste jaarhelft achter de rug. Er werd een vergelijkbare omzetgroei behaald van 7,3 procent, vooral dankzij de prestaties in Azië. "China weet zijn groeitempo vast te houden", zei CEO Jean-Paul Agon. Daarmee was de groei van het concern het sterkst in meer dan een decennium. De omzetgroei vertraagde echter in het tweede kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Het aandeel verloor het aandeel 4,2 procent.

Just Eat heeft flink meer omzet behaald in de eerste zes maanden van 2019 en herhaalde de verwachtingen voor het volledige boekjaar. De maaltijdbezorger steeg 2,1 procent.

Osram heeft in het afgelopen kwartaal de resultaten wederom onder druk zien staan. De concurrent van Philips Lighting steeg 0,8 procent.

Vopak heeft in het tweede kwartaal van 2019 een hoger bedrijfsresultaat geboekt op een licht hogere omzet. Het tankopslagbedrijf won 3,5 procent.

Credit Suisse heeft in het tweede kwartaal een 45 procent hogere nettowinst geboekt en overtrof daarmee de verwachtingen. Het aandeel won 4,2 procent.

Wolters Kluwer heeft in de eerste zes maanden van 2019 een hogere omzet geboekt en herhaalde de outlook voor het hele boekjaar. Het aandeel noteerde rond het middaguur vrijwel vlak.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,2 procent in het groen. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 3.013,18 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 27.198,02 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 8.273,61 punten. 

De Aandeelhouder TV

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

AEX 31 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

Outlooks 2020 sneuvelen bij bosjes | 31 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm

31 mrt 09:55 Redactie

Herstel beweging nog niet ten einde?

30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound