Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 31 juli 2019

Beursblik: Takeaway.com vlotter op breakeven

 Takeaway.com heeft sneller dan verwacht een breakeven EBITDA-resultaat gerealiseerd, maar de resultaten zullen het aandeel vandaag vermoedelijk nauwelijks in beweging brengen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley woensdag in reactie op de cijfers van de Nederlandse maaltijdbezorger. 

Takeaway.com realiseerde in het afgelopen jaar voor het eerst sinds de beursgang in 2016 een operationele winst. En dit is sneller dan verwacht, aldus Morgan Stanley. Hoewel de analisten dit zien als positief voor het aandeel, zal de koers hierop vermoedelijk weinig bewegen. Beleggers zullen volgens Morgan Stanley vooral kijken naar de laatste ontwikkelingen rond de fusie met het Britse Just Eat. De raad van commissarissen van Takeaway.com ging inmiddels akkoord met de voorwaarden van de deal. 

Verder noemden de analisten de resultaten van Takeaway.com in lijn met de consensus op het gebied van orders en omzet, maar beter dan verwacht op het gebied van de aangepaste EBITDA. Vooral de resultaten uit Duitsland droegen bij aan de betere EBITDA, aldus de zakenbank.  

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op Takeaway.com met een koersdoel van 73,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag 5,8 procent lager op 78,30 euro.  

De Aandeelhouder TV

september 18, 2019

AEX 18 september 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 18, 2019

Wachten op rentebesluit! | 18 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 17, 2019

AEX 17 sep 2019 -Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2019

DSM op overnamepad? | 17 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen (Blue Sky)

17 sep 13:43 Edward Loef

Technische surveillance op de AEX, olie en meer

16 sep 14:28 Marco Knulst

Uitbraak olieprijs na drone-aanvallen