fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 31 juli 2019 17:45

AEX met verlies richting rentebesluit Fed

 De Amsterdamse beurs is woensdag, na een stroom aan bedrijfsresultaten en in afwachting van een mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve, met een klein verlies gesloten.

De AEX eindigde 0,4 procent lager op 572,09 punten.

Beleggers kijken uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond. Er wordt gerekend op een verlaging van 0,25 procentpunt of mogelijk zelfs 0,50 procentpunt.

"Uniek", noemde vermogensbeheerder Stan Westerterp van Bond Capital Partners de situatie. 

"Nog niet zo lang geleden rekende de markt op drie renteverhogingen en nu gaan we omlaag", legde Westerterp uit.

En na de Fed zal vervolgens ook de ECB gaan verlagen en zo blijven aandelen volgens de vermogensbeheerder favoriet. "TINA is back", aldus Westerterp, refererend aan de afkorting voor 'There Is No Alternative' voor aandelen.

En voorlopig ziet Westerterp nog geen einde komen aan de stijgende aandelenmarkten. "We zien nog geen absurde waarderingen. Unilever met 20 keer de winst is niet excessief."

En vooralsnog verloopt het cijferseizoen naar volle tevredenheid van Westerterp. 

"De stijgingen houden dus nog wel even aan", denkt de vermogensbeheerder van Bond Capital Partners dan ook.

Verder zijn de onderhandelingen in Shanghai tussen China en de VS over een handelsakkoord afgerond. De twee kemphanen spraken af in september in Washington verder te praten. 

Dat het niet tot een akkoord kwam in Shanghai was overigens geen verrassing.

Macro-economisch was het ook een drukke dag. Zo stegen de Duitse detailhandelsverkopen, vertraagde de groei in de eurozone in het tweede kwartaal en kromp de bedrijvigheid in de regio Chicago. Daarentegen was de Amerikaanse banengroei volgens ADP met 156.000 stuks sterker dan voorzien.

De euro/dollar handelde op 1,1128. Olie werd een half procent duurder na opnieuw een daling van de Amerikaanse voorraden. Die namen voor de zevende week op rij af.

Stijgers en dalers

In de AEX deed Vopak het uitstekend met een koerswinst van 3,0 procent. KBC Securities sprak van goede resultaten voor het tankopslagbedrijf. Zowel de omzet als het bedrijfsresultaat steeg en Vopak herhaalde de outlook voor dit jaar. Credit Suisse verhoogde het koersdoel voor Vopak van 47,00 naar 53,00 euro.

Ook Takeaway.com wist na het openen van de boeken ook de weg omhoog te vinden en won zelfs 3,7 procent. De maaltijdbezorger is sneller op break-even uitgekomen dan verwacht, aldus Morgan Stanley. De zakenbank was vooral te spreken over de resultaten in Duitsland.

Unbail-Rodamco-Westfield daalde daarentegen 3,4 procent. Vanavond nabeurs volgen de halfjaarcijfers van het vastgoedfonds. ASML verloor 1,1 procent.

In de AMX ging Fugro aan de leiding met een koersstijging van maar liefst 21,6 procent. De omzet steeg en de marge werd opgevoerd, zo bleek uit de cijfers van de bodemonderzoeker. ABN AMRO, dat de resultaten onderliggen vond tegenvallen, stelde dat het uitblijven van een emissie de koers aanjoeg.

Air France-KLM werd met een koerswinst van 8,5 procent beloond voor de gepubliceerde cijfers. De luchtvaartmaatschappij behaalde meer omzet en handhaafde de outlook. Credit Suisse verhoogde het koersdoel naar 10,00 euro.

GrandVision werd 7,1 procent duurder op 27,16 euro. EssilorLuxottica bereikte overeenstemming met grootaandeelhouder HAL om voor 28,00 euro per aandeel het belang van krap 77 procent in GrandVision over te nemen. KBC Securities vindt het een mooi moment voor aandeelhouders om uit te stappen.

Net als in de AEX lag ook in de AMX vastgoed er slecht bij. Wereldhave daalde 4,0 procent en Eurocommercial Properties 2,7 procent. WDP, dat met cijfers kwam, verloor 3,2 procent. Toch zei Morgan Stanley tevreden te zijn over de cijfers van WDP.

In de AScX ging B&S 3,4 procent de lucht in en won Alfen 3,3 procent. 

Accsys daalde 4,1 procent. 

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen bleven in afwachting van het rentebesluit dicht bij huis.

De Aandeelhouder TV

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 1, 2020

Uitstel en afstel sleutelwoorden | 1 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

AEX 31 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 31, 2020

Outlooks 2020 sneuvelen bij bosjes | 31 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm

31 mrt 09:55 Redactie

Herstel beweging nog niet ten einde?

30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound