Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 29 juli 2019 20:30

Wall Street koerst af op licht lager slot

 De Amerikaanse beurzen noteerden maandag pakweg anderhalf uur voor de slotbel licht lager.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde 0,2 procent lager op 3.021,25 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 27.238,00 punten en de Nasdaq noteerde 0,5 procent lager op 8.289,35 punten.

Bedrijfsresultaten, de hervatting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China en het rentebesluit van de Federal Reserve zullen waarschijnlijk de komende handelsweek domineren.

De markt twijfelt echter over een oplossing op de korte termijn in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, omdat er weinig aanwijzingen zijn dat beide partijen bereid zijn terug te komen op eerdere eisen, waardoor eerdere onderhandelingsronden vastliepen. De formele onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten gaan dinsdag in Shanghai van start. De Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zullen de handelsbesprekingen leiden. Het is het eerste bijeenkomst sinds president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping elkaar ontmoetten aan de zijlijn van de G20-top in Osaka in juni.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gesuggereerd dat China mogelijk een akkoord zou kunnen vermijden totdat de presidentsverkiezingen van 2020 zijn bepaald. "Ik denk dat China waarschijnlijk zal zeggen: Laten we wachten", zei hij. "Als ik win zal, bijna onmiddellijk, iedereen een handelsdeal willen tekenen", zei hij.

Dinsdag begint de Federal Open Market Committee aan zijn tweedaagse beleidsbijeenkomst, die woensdag afgesloten zal worden met het rentebesluit en de daarop volgende persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell, waarin hij de markt zal informeren over de gezondheid van de Amerikaanse economie en het toekomstig monetair beleid van de Amerikaanse centrale bank. De markt prijst de kans op een renteverlaging van 25 basispunten in op 78 procent.

"Hoewel we verwachten dat de Fed de rente met 0,25 procent zal verlagen, biedt de economische groei van 2,1 procent in het tweede kwartaal een kleine kans dat de centrale bank een renteverlaging zou kunnen uitstellen", zei analist Peter Cardillo van Spartan Capital Securities. "Desalniettemin suggereren de meeste macro-indicatoren een bescheiden groei, aangezien de arbeidsmarkt en consumentenuitgaven op een respectabel niveau blijven", voegde hij toe.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in aanloop naar het rentebesluit van de Fed weer eens uitgehaald naar de centrale bank. De Fed verhoogde de rente “veel te vroeg en veel te veel”, aldus Trump. Het verkrappen van het monetaire beleid noemde de president “een grote fout”.

"Hoewel ons land het erg goed doet, is het gemis van de welvaart die gecreëerd had kunnen worden, verbluffend", zo twitterde Trump.

Er stonden maandag in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1143. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1126 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1125 op de borden. 

De olieprijs noteerde maandag tot 1,0 procent hoger.

Dinsdag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de persoonlijke inkomens en bestedingen van juni, gevolgd door de S&P Case-Shiller huizenprijzenindex van mei, de aanstaande woningverkopen in juni en het consumentenvertrouwen in juli. 

Bedrijfsnieuws

Farmaceut Mylan heeft bevestigd dat het zal fuseren met Upjohn van Pfizer. Eerder al schreef The Wall Street Journal dat de twee in gesprek waren. De nieuwe gecombineerde onderneming zal naar verwachting in 2020 een omzet hebben van 19 tot 20 miljard dollar en tegen 2023 ongeveer 1 miljard dollar aan synergieën realiseren. Upjohn zal worden afgesplitst van Pfizer en vervolgens gecombineerd worden met Mylan. De deal zal naar verwachting medio 2020 worden afgerond. Het aandeel Mylan steeg 12,7 procent, terwijl Pfizer 2,4 procent verloor.
 
Beyond Meat noteerde 6,8 procent lager in aanloop naar zijn eerste kwartaalpublicatie maandag nabeurs sinds zijn beursgang begin mei.

Parker-Hannifin verloor 1,4 procent, nadat het concern de overname van Exotic Metals Forming ter waarde van 1,56 miljard dollar aankondigde.

De Aandeelhouder TV

december 4, 2020

Vechten om grondstoffen

december 4, 2020

Lange termijn beeld AEX blijft bullish

december 4, 2020

Tesla naar $600! | 4 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:59

  Pfizer heeft productieproblemen en OPEC+ sleept akkoord uit de brand

 • 17:59

  TA van Edward Loef – BESI en ASMI zijn een geschenk

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
04 dec 09:11 Nico Inberg

Rabobank Certificaat: Dit wordt er uitgekeerd

04 dec 07:32 Nico Inberg

Tegenvaller Pfizer allang bekend

04 dec 07:04 Redactie

OPEC+ sluit olie-akkoord