fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 29 juli 2019 20:40

Olieprijs hoger gesloten

 De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, vanwege de hervatting van de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China deze week in Shanghai.

Analist Patrick DeHaan van Gasbuddy merkte op dat een reeks 'bullish' factoren de olieprijs de afgelopen weken nauwelijks tot niet hebben kunnen doen stijgen. "Zelfs met de escalerende ontwikkelingen rond Iran in de Straat van Hormuz en een sterke daling van de Amerikaanse voorraden ruwe olie, stegen de oliemarkten niet, wat suggereert dat er in de komende weken meer neerwaartse druk kan zijn", zei DeHaan. "Er is nog steeds bezorgdheid over het ontbreken van een handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten", voegde hij toe.

De markt lijkt echter twijfelachtig over een oplossing op de korte termijn, die de energievraag en daarmee een hogere prijs zou stimuleren. De formele onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten gaan dinsdag in Shanghai van start. De Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zullen de handelsbesprekingen leiden. Spanningen tussen de twee economische grootmachten stuwden de zorgen over de mondiale vraag naar ruwe olie.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gesuggereerd dat China mogelijk een akkoord zou kunnen vermijden totdat de presidentsverkiezingen van 2020 zijn bepaald. "Ik denk dat China waarschijnlijk zal zeggen: Laten we wachten", zei hij. "Als ik win zal, bijna onmiddellijk, iedereen een handelsdeal willen tekenen", zei hij.

Naast de aanhoudende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en de hervatting van de handelsbesprekingen tussen Washington en Beijing is het Fed-rentebesluit deze week een belangrijk punt van focus. De markt rekent op een verlaging van het belangrijkste rentetarief met een kwart procentpunt, wat een omslag zou kunnen markeren in de wereldwijde economische groeivertraging en tevens het energieverbruik zou kunnen doen opleven.

"De vooruitzichten voor de wereldwijde economische groei blijven fragiel, dus energiehandelaren zullen wachten op updates over het handelsconflict en het Fed-beleid", zei marktanalist Edward Moya van Oanda.

De september-future voor een vat ruwe olie steeg maandag 1,2 procent, ofwel 0,67 dollar, op de New York Mercantile Exchange, tot 56,87 dollar.

De Aandeelhouder TV

januari 29, 2020

Apple overtreft alles, Corbion met update | 29 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

AEX 28 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

Philips gaat terug naar de roots | 27 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 27, 2020

AEX 27 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
28 jan 14:31 Redactie

LOEF Technische Surveillance Week 5/20

27 jan 16:44 Superperformance SAS

Short NETFLIX

27 jan 09:50 Jim Tehupuring

Cash is trash