Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 29 juli 2019

Beursblik: fusie Takeaway.com en Just Eat positief

 Een fusie tussen Takeaway.com en Just Eat is positief, waarbij de Nederlandse maaltijdbezorger een relatief lage premie betaalt voor de Britse sectorgenoot. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING maandag.

Volgens Hesselink is de belangrijkste beweegreden voor de fusie het schaalvoordeel dat te behalen valt. Het hebben van één IT-platform voor alle regio's zal op lange termijn de kwaliteit en kosten ten goede komen. En dit helpt volgens de analist dan weer bij het verder opbouwen van een leidende posities in markten waar de twee partijen actief zijn. 

Vooral voor aandeelhouders van Takeaway.com is de deal aantrekkelijk, omdat de Nederlandse maaltijdbezorger een relatief lage premie van 15 procent betaalt. Voor Just Eat is een samengaan interessant, omdat dit enkele "strategische problemen" kan oplossen, aldus Hesselink.

ING verwacht dat er een grote kans is dat de deal zal slagen, gezien er geen regelgevende obstakels zullen zijn in verband met de beperkte geografische overlap tussen de twee bezorgers. 

ING handhaafde het koopadvies op Takeaway.com met een koersdoel van 100,00 euro. Het aandeel Takeaway.com steeg vanochtend met 3,5 procent tot 86,50 euro, terwijl Just Eat in Londen maar liefst 24,5 procent omhoog schoot.    

De Aandeelhouder TV

september 18, 2019

AEX 18 september 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 18, 2019

Wachten op rentebesluit! | 18 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 17, 2019

AEX 17 sep 2019 -Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2019

DSM op overnamepad? | 17 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen (Blue Sky)

17 sep 13:43 Edward Loef

Technische surveillance op de AEX, olie en meer

16 sep 14:28 Marco Knulst

Uitbraak olieprijs na drone-aanvallen