Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 26 juli 2019 15:30

Beursblik: Heineken verkocht naar verwachting meer bier

Heineken heeft in het eerste halfjaar van 2019 vermoedelijk meer bier weten te verkopen. Dat is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Analisten verwachten dat de geconsolideerde biervolumes een autonome groei van 3,6 procent laten zien. Dit is minder dan de 4,5 procent groei in de eerste helft van 2018. Met name in Amerika en Azië wordt verwacht dat de autonome groei terugloopt. In Europa is er juist weer een kleine groei, na een minieme krimp in de eerste zes maanden van 2018.

Het geconsolideerde biervolume wordt geschat op 116,7 miljoen hectoliter. Met 41,1 miljoen hectoliter blijft Amerika volgens de analisten de belangrijkste regio, op de voet gevolgd door Europa met 39,3 miljoen hectoliter. 

Voor de autonome omzet verwachten de analisten een cijfer van 5,4 procent. Voor de geconsolideerde operationele winst (beia) ligt de consensus met een autonome groei van 6,6 procent ruim boven de 1,3 procent over de zelfde periode een jaar eerder.

Outlook

Over 2019 zei Heineken bij de laatste jaarcijfers dat de marktomstandigheden onzeker en volatiel blijven. De brouwer denkt een stijging van de operationele winst op autonome basis te kunnen realiseren van ongeveer 5 procent. De omzet zal opnieuw "superieur" groeien dankzij volume- en prijsstijging en met dank aan premiumisation.

Met deze outlook nam Heineken afscheid van enkele jaren waarin de focus op de marge lag. Volgens CEO Jean-François van Boxmeer moest er in de afgelopen jaren een marge-gat worden gedicht. Dat is inmiddels geslaagd, waardoor de focus nu weer komt te liggen op "duurzame omzetgroei" en een dito winstontwikkeling.

Heineken is meer dan sectorgenoten gericht op premiumisation, waardoor het betere prijzen kan vragen en goed kan inspelen op de consumentenvraag.

Taxaties

KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 100,00 naar 105,00 euro, en handhaafde het Accumuleren advies. 

Analist Wim Hoste van KBC blijft positief over Heineken vanwege zijn groeivooruitzichten voor de lange termijn en dan met name in de opkomende markten.  

Voor het eerste half jaar rekent Hoste op een stijging van de autonome groepsomzet met 5,2 procent. De geconsolideerde operationele winst (beia) zal op autonome basis naar verwachting toenemen met 6,3 procent. 

Voor het tweede kwartaal verwacht Hoste dat de volumegroei wel iets lager is geweest dan in de zelfde periode vorig jaar. Dit schrijft de analist toe aan het mooie weer en het WK voetbal van vorig jaar.

De analisten van Jefferies mikken voor het eerste halfjaar op een volume- en omzetgroei van respectievelijk 3,9 en 5,9 procent. De operationele winst zal volgens de zakenbank 7,8 procent hoger uitvallen. 

Jefferies geeft aan dat het nog iets te vroeg is voor Heineken om de outlook te verhogen van een groei van circa 5 procent naar een hoge enkelcijferige groei, maar de brouwer zit volgens de analisten in de juiste regio's en heeft qua marktaandeel de wind in de rug. Mogelijk dat Heineken bij de cijfers over het derde kwartaal toch de trekker overhaalt en de outlook opwaarts bijstelt, aldus de zakenbank.

Het aandeel noteert tegen een korting van 5 procent, "ondanks de superieure groei", zo merkten de analisten op. Heineken krijgt een koersdoel van 112,00 euro van de Amerikaanse bank. 

Heineken komt maandagochtend voorbeurs met de update over het tweede kwartaal. Vrijdagmiddag steeg het aandeel 1,3 procent.

De Aandeelhouder TV

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken