Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 24 juli 2019 11:44

Europese beurzen overwegend licht lager rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden woensdag voor een groot deel licht lager in aanloop naar de eerste relevante speech van de tot premier van het Verenigd Koninkrijk verkozen Boris Johnson en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank dat donderdag valt.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een daling van 0,3 procent op 389,30 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,2 procent naar 12.516,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,4 procent met een stand van 5.592,69 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 0,4 procent naar 7.487,04 punten. 

Van de ECB wordt algemeen aangenomen dat deze de markt klaarstoomt voor een verlaging van het depositotarief in september. Dat staat nu nog op 0,4 procent negatief en dat betekent dat banken moeten betalen om bij de ECB geld te stallen. 

Macro-economische data die woensdag tot nog toe werden gepubliceerd, gaven per saldo geen indruk van een robuuste economie in de eurozone.

In Japan kwam vanochtend vroeg al een een samengestelde inkoopmanagersindex over juli in een voorlopige versie naar buiten. Die bleek nog wel te zijn opgelopen. Dat gold ook voor de index van de dienstensector, terwijl de industrie in activiteit minder krimp ondervond.

Maar Frankrijk maakte deze index over juli ook bekend in een voorlopige meting en daaruit trad een verzwakking in de dienstensector naar voren van 52,9 in juni naar 52,2 in juli, terwijl vooraf was rekening gehouden met 52,6. De industrie draaide naar krimp met een index van 49,6 tegen 51,7 in juni. Hiervoor was een index van 51,3 verwacht.

Duitsland meldde over juli een inkoopmanagersindex voor de industrie die verder onder druk kwam te staan, waarmee de krimp toenam. De dienstensector van Duitsland bleef wel groeien, maar in een iets lager tempo dan in juni. De samengestelde index stond eveneens onder druk, maar noteerde nog altijd 51,4 en dat is boven het niveau waarop er geen sprake is van groei of krimp. De verwachtingen voor de industrie lagen op 45,0, voor de diensten op 55,3.

De industrie van de eurozone liet een verdere krimp zien, de dienstensector zag de groei afnemen. De samengestelde index kwam bijgevolg ook onder druk te staan. Alleen deze index deed het iets beter dan verwacht.

De geldhoeveelheid van de eurozone steeg in juni juni minder hard dan in mei.

In de Verenigde Staten staan woensdag twee samengestelde inkoopmanagersindices over juli op de agenda en ook deze zijn voorlopig. Daarna volgen dan nog de verkopen van nieuwe woningen en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 20 juli. 

Voor de VS wordt een voorlopige index voor de industrie verwacht van 51,0 tegen 50,1 in juni, en voor de dienstensector van 52,0 tegen 50,7 een maand eerder. 

De verkopen van nieuwe huizen zijn in de prognose met 5,3 procent opgelopen naar een geannualiseerde 659.000 woningen.

Voor de olievoorraden wordt rekening gehouden met een afname met 4,1 miljoen vaten olie tegen een daling van 3,116 miljoen vaten een week daarvoor.

Olie noteerde woensdag hoger. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 56,98 dollar, terwijl voor een september-future Brent 63,94 dollar werd betaald, een stijging van 0,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1138. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1150 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1144 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Deutsche Bank leed over het tweede kwartaal verlies als gevolg van de onlangs aangekondigde herstructurering en de kosten die daarmee zijn gemoeid. Voor dit jaar voorziet de Duitse bank een daling van de omzet als gevolg van het afscheid van activiteiten. Deutsche Bank verloor woensdag 3,8 procent aan koerswaarde.

Peugeot heeft het in het tweede kwartaal beter gedaan dan voorzien, maar het Franse bedrijf verlaagde wel zijn marktvooruitzichten en gaat nu uit van een krimp van 1 procent van de Europese automotivemarkt en 7 procent van het Chinese equivalent. De koers van het aandeel won 2,4 procent.

Daimler heeft in het tweede kwartaal een groot verlies geleden door bijzondere lasten met een omvang van 4,2 miljard euro. Halverwege deze maand waarschuwde Daimler al dat de EBIT in 2019 "significant" lager zou uitpakken dan een jaar eerder. De omzet over de verslagperiode steeg wel, in dit geval met 5 procent. Daimler steeg 1,2 procent.

AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal van 2019 conform verwachting iets meer omzet behaald en de winstgevendheid sterk zien toenemen. Het bedrijf verwacht een stabilisering van de grondstofprijzen in de tweede helft van dit jaar. Verder wil AkzoNobel aan het eind van 2020 een schuldratio hebben tussen de 1,0 en 2,0. De koers van de producent coatings steeg woensdag 4,0 procent.

KPN zag de omzet onder de verwachtingen uitkomen, maar deed het met de winstgevendheid over het tweede kwartaal wel beter dan verwacht. Het telecomconcern herhaalde de verwachtingen voor 2019. KNP kreeg er 2,8 procent bij.
  
Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het rood.

De Dow Jones index won dinsdag 0,7 procent op 27.349,19 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won ook 0,7 procent op 3.005,47 punten en techbeurs Nasdaq ging er 0,6 procent op vooruit op 8.251,40 punten.

De Aandeelhouder TV

oktober 19, 2020

AEX 19 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 19, 2020

Blondjes beleggen beter – Starten met beleggen #Beursspel2020

oktober 19, 2020

Philips levert | 19 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 18, 2020

Trump lijkt eigen glazen in te gooien

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:46

  TA van Edward Loef – De S&P 100 Index Verdubbelaars

 • 11:13

  Technische Analyse AEX – AEX heeft 587 punten in verschiet en Philips toont interessant patroon

 • 08:45

  Pelosi geeft Trump nog 48 uur om steunpakket rond te krijgen & Chinese economie groeit met 4,9%

 • 17:06

  TA van Edward Loef – Unibail Rodamco Westfield in de lift

 • 08:51

  Wall Street beperkt verlies & ECB staat klaar om in te grijpen

 • 17:38

  TA van Edward Loef – ASMI en ASML chart technisch

 • 08:47

  Wall Street staakt rally na uitblijven coronasteun & kwartaalcijferseizoen officieel van start

 • 15:37

  Aandeel ASML – unieke chipmachines zorgen voor sterke resultaten

 • 09:33

  ETF van de week: iShares Core S&P 500 ETF (SXR8)

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
19 okt 11:05 Nico Bakker

AEGON bulls aan zet

19 okt 10:52 Redactie

9% op jaarbasis op dit aandeel!

17 okt 08:58 Manus Fleskens

Fugro nieuws, fake of toch niet?