Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 22 juli 2019 18:58

Europese beurzen hoger gesloten

 De Europese beurzen zijn maandag licht hoger gesloten. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index maakte een pas op de plaats op 387,52 punten, de Duitse DAX presenteerde dan weer een winst van 0,3 procent op 12.294,10 punten en de Franse CAC 40 resteerde eveneens een plus van 0,3 procent op 5.567,02 punten. De Britse FTSE 100 schreef 0,1 procent bij op 7.516,62 punten.

"De aandelenmarkten zijn hoger de dag uitgegaan, maar een deel van het positieve momentum ebde wat weg", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Beleggers hopen op een dovish update van de Europese Centrale Bank deze week en een renteverlaging door de Federal Reserve volgende week en dat heeft het sentiment goed gegaan." Volgens Madden is er speculatie dat de ECB donderdag de rente zal verlagen of dat de bankiers anders hints zullen geven dat er een ruimer monetair beleid zal komen in de komende weken. 

"Gezien wordt verwacht dat de Fed een renteverlaging zal doorvoeren later deze maand, kan de Europese Centrale Bank vast op de zaken vooruitlopen en de eerste stap zetten, in een poging om de euro wat ruimte te geven in aanloop naar het rentebesluit van de Fed", aldus de marktanalist van CMC Markets. 

De verwachting dat de Amerikaanse Fed de rente volgende week zal verlagen met 50 basispunten is inmiddels bijgesteld naar een renteverlaging van 25 basispunten. Een grotere verlaging lijkt voorlopig onwaarschijnlijk, omdat functionarissen van de centrale bank hebben gezegd dat de recente economische ontwikkelingen geen sterke neergang signaleren.

Op macro-economisch vlak stonden maandag in Europa geen publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1217. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1222 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1220 op de borden. 

De olieprijs noteerde maandag tot 1,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Julius Baer sloot procent 1,5 hoger, nadat de Zwitserse private bank over de eerste zes maanden een lagere nettowinst rapporteerde, terwijl ook de netto instroom van nieuw geld tegenviel.

Het Italiaanse Campari steeg 0,3 procent. Het concern voert exclusieve gesprekken om twee Franse Caribische rummerken te kopen.

Philips won in Amsterdam 5,7 procent, nadat het concern over het tweede kwartaal een hogere winst en omzet rapporteerde en daarmee de verwachtingen overtrof.

AB InBev sloot 1,1 procent hoger. De Belgische bierproducent gaat het Amerikaanse merk Bud lanceren op de Nederlandse markt en gaat daarmee de concurrentie aan met de Amsterdamse brouwer Heineken. Heineken maakte een pas op de plaats.

ArcelorMittal won 2,5 procent, nadat persbureau Bloomberg meldde dat de overname van Essar Steel door het Indiase hooggerechtshof in de wacht is gezet.

Bayer steeg 0,1 procent. Het spijsverteringsmedicijn van de Duitse farma- en chemiereus, Iberogast, wordt in Duitsland onderworpen aan een onderzoek vanwege een mogelijk verband met de dood van een persoon die het medicijn in nam.

Het Belgische-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos blijft stijgen, nadat het vorige week een deal sloot met Gilead. Maandag steeg de koers nog eens 3,8 procent. 

Tussenstand Wall Street

Na sluitingstijd in Europa ging Wall Street ook iets hoger. De breed samengestelde S&P 500 bleef onder de 3000 punten.  

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

Moody’s zet Wereldhave op junkstatus | 26 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100