--- ---

Schlumberger boekt hogere winst

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 19 juli 2019

Omzet beter dan verwacht in tweede kwartaal.

 Schlumberger heeft in het tweede kwartaal van 2019 een hogere winst geboekt op een vrijwel vlakke omzet. Dit zei de oliedienstverlener vrijdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

CEO Paal Kibsgaard benadrukte dat de omzet van de oliedienstverlener op kwartaalbasis 5 procent steeg, aangejaagd door aantrekkende internationale activiteiten en tekenen van een brede opleving in investeringen en activiteiten in de exploratie- en productiesector.

De nettowinst bedroeg het afgelopen kwartaal 492 miljoen dollar, in vergelijking met 430 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 0,35 dollar per aandeel, tegenover 0,31 dollar per aandeel een jaar eerder.

De oliedienstverlener boekte een vrijwel vlakke omzet van 8,3 miljard dollar. Op kwartaalbasis steeg de omzet echter met 5 procent.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,35 dollar per aandeel op een omzet van 8,1 miljard dollar.

De operationele kasstroom en de vrije kasstroom bedroegen respectievelijk 1,1 miljard dollar en 0,5 miljard dollar.

Schlumberger keert een kwartaaldividend van 0,50 dollar per aandeel uit.

Outlook

Voor 2019 blijft Schlumberger internationaal rekenen op 7 tot 8 procent hogere investeringen in exploratie. Daar staat wel een krimp van 10 procent tegenover voor de uitgaven in Noord-Amerika.

Schlumberger benoemde verder Olivier Le Peuch als CEO. Hij begint op 1 augustus.

Het aandeel Schlumberger noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent hoger.

Geef een reactie