--- ---

Rechter verlaagt schadevergoeding Bayer

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 19 juli 2019

Schadevergoeding van 2 miljard dollar fors neerwaarts bijgesteld.

 Bayer heeft van een rechter uit Californië te horen gekregen dat de schadevergoeding die het bedrijf moet betalen aan een Amerikaans stel is verlaagd. 

De Amerikanen claimen door een onkruidbestrijdingsmiddel op basis van glyfosaat kanker te hebben gekregen. In plaats van ruim 2 miljard dollar wordt er nu een maximumbedrag in de buurt van 250 miljoen dollar toegekend. Dit werd vrijdagochtend bekend gemaakt.

De voorlopige beslissing van de rechtbank stelt wijzigingen voor in de schadevergoeding die een stap in de goede richting zouden zijn, maar Bayer wacht tot na de laatste rechtszaak, voordat het bedrijf een meer gedetailleerd commentaar geeft," zei de Duitse onderneming.

Eerder deze week verlaagde een rechter in een andere zaak de schadevergoeding van 80 miljoen dollar naar 50 miljoen dollar.

Bayer nam Roundup-fabrikant Monsanto Co. en de bijbehorende wettelijke verplichtingen in 2018 over voor 63 miljard dollar. Het bedrijf heeft te maken met ongeveer 13.400 claims voor schade door producten met glyfosaat in de Verenigde Staten.

Geef een reactie