fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 19 juli 2019 11:56

Europese beurzen hoger rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger nu de financiële markten een stimulerender rentebeleid van de Federal Reserve inprijzen. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een winst van 0,4 procent op 386,70 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,6 procent naar 12.295,50 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,4 procent met een stand van 5.578,29 punten. De Britse FTSE won vrijdag 0,5 procent en steeg daarmee naar 7.528,11 punten.

Het was de voorzitter van de Federal Reserve van New York die donderdag in een toespraak de hoop op een verlaging van meer dan 25 basispunten van het belangrijkste rentetarief later deze maand nieuw leven inblies.

"Wanneer je maar een beperkte hoeveelheid stimulering tot je beschikking hebt, dan betaalt het uit om snel te handelen met een renteverlaging bij de eerste tekenen van economische malaise", zei de voorzitter van de New York Fed John Williams donderdag. 

In de voorbije weken was de verwachting dat de Fed bij zijn aanstaande rentebesluit zou kiezen voor een verlaging met 50 basispunten behoorlijk getemperd.

Vanochtend vroeg kwam er in Japan een consumentenprijsindex over juni naar buiten die geen wijziging bevatte ten opzichte van de inflatiemeldingen over mei van dit jaar.

De Duitse consumentenprijzen over juni stegen, maar minder dan in mei.

Van de eurozone bleek vrijdag het overschot de lopende rekening over mei op maandbasis verder te zijn opgelopen.

In de Verenigde Staten staat vrijdag alleen het voorlopige consumentenvertrouwen over juli zoals deze wordt gemeten door de universiteit van Michigan. Dat wordt ingeschat op 99,0 tegen 97,9 in juni.

De Central Bank Research Association CEBRA houdt zijn jaarlijkse bijeenkomst vrijdag in New York City en daarop worden onder andere de voorzitter van de centrale bank van Japan Haruhiko Kuroda, de voorzitter van de Federal Reserve van St. Louis James Bullard en zijn collega van de Fed van Boston Eric Rosengren verwacht met een toespraak.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 1,0 procent in het groen op 55,84 dollar, terwijl voor een september-future Brent 62,74 dollar werd betaald, een stijging van 1,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1248. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1258 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1275 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

AB InBev heeft een akkoord bereikt met Asahi Group over de verkoop van Carlton & United Breweries. Asahi waardeert Carlton & United Breweries op 16,0 miljard Australische dollar, omgerekend circa 10 miljard euro. Dat is 14,9 keer de genormaliseerde EBITDA. AB InBev zal bijna de volledige opbrengst van Carlton & United Breweries gebruiken voor het aflossen van de schulden. Ook meldde AB InBev dat het nog altijd een eventuele IPO van Budweiser APAC overweegt. De brouwer bekijkt ook de opties voor een verkoop van activiteiten in Zuid-Korea, Australië en Midden-Amerika om zo de schuldenlast te verminderen. Dit zeiden bronnen die bekend zijn met deze plannen in een eerder stadium tegen The Wall Street Journal.

Het Franse Publicis heeft donderdag aangegeven dat de omzet voor dit jaar op een autonome basis stabiel blijft. Eerder was de verwachting dat de omzet autonoom in 2019 nog met 0,8 procent zou groeien. De koers van het aandeel zakte vrijdag met 7,7 procent.

Op de Europese aandelenmarkten was het vrijdag groen wat de klok sloeg met in Londen slechts 16 dalers, waarvan alleen WPP met een verlies van 3,0 procent zich negatief in de kijker speelde. Het fonds leverde in na de omzetwaarschuwing van branchegenoot Publicis.

Parijs kende in de CAC-40 slechts drie dalers, Frankfurt in de DAX-30-index 6, waarvan Vonovia als enige boven het procent uitkwam. 

Frankfurt had één aandeel dat met zijn koerswinst flink de aandacht trok en dat betrof Wirecard die richting de 4,0 procent ging. WireCard tekende een overeenkomst met Aldi Nord en Süd voor digitaal betalingsverkeer.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het groen.

De S&P500- index eindigde donderdag 0,4 procent hoger op 2.995,11 punten. De Dow Jones index sloot 0,01 procent hoger op 27.222,97 punten en de Nasdaq eindigde 0,3 procent hoger op 8.207,24. 

De Aandeelhouder TV

december 13, 2019

AEX 12 december 2019 Nico Bakker Daily Charts BNP Paribas Markets

december 13, 2019

2020 jaar voor aandelen VS en opkomende markten

december 12, 2019

Lagarde zorgt voor frisse moed

december 12, 2019

AEX 11 december 2019 Nico Bakker Daily Charts BNP

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
13 dec 14:57 Nico Bakker

AMG rijp voor een rebound

12 dec 15:21 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: China voorbij de handelsoorlog

10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX