--- ---

ECB gaat uiterlijk in november weer obligaties opkopen – media

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 19 juli 2019

Centrale bank wil economie aanjagen.

 De Europese Centrale Bank wil uiterlijk in november weer starten met het opkopen van obligaties om zo de economie in de eurozone aan te jagen. Dit meldde het Duitse weekblad Der Spiegel vrijdag op basis van ingewijden.

Daarnaast overweegt het uitvoerend bestuur van de ECB om banken meer te laten betalen wanneer ze geld stallen bij de centrale bank, om zo de kredietverstrekking in de eurozone te stimuleren.

Het zouden de laatste besluiten zijn van de ECB onder de leiding van voorzitter Mario Draghi. Hij wordt in november naar verwachting opgevolgd door Christine Lagarde. Door de knoop over extra verruimingsmaatregelen eerder door te hakken, hoopt Draghi op een soepele overgang, aldus Der Spiegel.

De ECB komt volgende week met zijn rentebesluit. Vooralsnog rekent de markt er niet op dat de rente dan ook wordt verlaagd, maar een aanpassing van de forward guidance voor de rente-ontwikkeling is wel mogelijk om naar de markt te communiceren dat de rente later dit jaar wel omlaag gaat.

Geef een reactie