--- ---

Correctie: Trump haalt weer uit naar Fed

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 19 juli 2019

VS betalen te veel.

 De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag weer uitgehaald naar de Federal Reserve.

Door het "verkeerde denkproces" bij de centrale bank betaalt Amerika veel hogere rentes dan landen die er volgens Trump economisch veel minder goed voor staan.

"Met andere woorden, onze rentekosten zijn veel hoger dan in andere landen, terwijl ze lager zouden moeten zijn", aldus de president op Twitter.

Donderdagavond deed een bankier van de Fed de hoop weer oplaaien dat er toch een stevigere renteverlaging aan zit te komen.

"Wanneer je maar een beperkte hoeveelheid stimulering tot je beschikking hebt, dan betaalt het uit om snel te handelen met een renteverlaging bij de eerste tekenen van economische malaise", zei de voorzitter van de New York Fed John Williams donderdag.

Volgens een woordvoerder van de Fed moet de speech van Williams overigens niet worden gezien als een voorbode voor een renteverlaging, maar was het een "academische speech over 20 jaar onderzoek".

Beleggers interpreteerden de woorden van de centraal bankier wel degelijk als een voorbode. De kans dat de Fed bij de komende rentevergadering de rente met 50 basispunten verlaagt, werd direct een stuk hoger ingeschat.

Correctie: om verlaging te noemen.

Geef een reactie