--- ---

American Express boekt hogere winst

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 19 juli 2019

Creditcardmaatschappij wil dividend verhogen.

 American Express heeft in het tweede kwartaal van 2019 een hogere winst op een vrijwel vlakke omzet geboekt. Dit bleek vrijdagmiddag uit de cijfers van de Amerikaanse creditcardmaatschappij. 

De onderneming is van plan het dividend te verhogen van 0,39 dollar per aandeel naar 0,43 dollar per aandeel.

CEO Steve Squeri sprak van een aanhoudend breed momentum binnen het hele bedrijf, waarbij de prestaties werden gedreven door een "uitgebalanceerde mix van bestedingsvolumes, leeninkomsten en kaartkosten".

American Express boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 1,8 miljard dollar, in vergelijking met 1,6 miljard dollar een jaar eerder.

De aangepaste winst kwam uit op 2,07 dollar per aandeel, terwijl vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op 2,03 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 10,0 miljard dollar in het tweede kwartaal vorig jaar naar 10,8 miljard dollar het afgelopen kwartaal, wat vrijwel in lijn was met de analistenverwachtingen.

Outlook

American Express handhaafde de outlook voor 2019. Men rekent nog steeds op een aangepaste winst per aandeel van 7,85 tot 8,35 dollar. Het concern voorziet een groei van de omzet van 8 tot 10 procent.

Het aandeel American Express noteerde vrijdag in de voorbeurshandel 0,3 procent lager.

Geef een reactie