fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 18 juli 2019

Beursblik: ING zet Marel op kooplijst

 ING is gestart met het volgen van Marel en zet de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines op de kooplijst met een koersdoel van 4,60 euro. Dit meldde ING donderdag.

Het concern is sinds begin juni ook genoteerd aan Euronext Amsterdam en haalde voor 370 miljoen euro aan vers kapitaal op, "waarvan wij verwachten dat het bedrijf dit zal gebruiken voor toekomstige fusies en overnames", schreven de analisten van ING in hun rapport. 

Marel is al wereldmarktleider op het vlak van pluimvee en haalt volgens de analisten “aantrekkelijke operationele marges", aldus de analisten. Het strategische doel van het bedrijf is volgens de analisten de uitbreiding van zijn productaanbod in vlees en vis, om zo de marktpositie en marges te verbeteren.

Volgens ING kan het bedrijf profiteren van verschillende zeer aantrekkelijke structurele trends, zoals de groei van de wereldbevolking, een toename van de verstedelijking en de opkomende middenklasse. Ook is er steeds meer aandacht voor voedselveiligheid en willen slachters graag automatiseren.

De samengestelde jaarlijkse omzetgroei in de periode 2015 tot en met 2018 bedroeg 13,5 procent, terwijl de analisten voor de periode 2018 tot en met 2021 een groei voorzien van 5,5 procent, hoewel de groei waarschijnlijk hoger zal uitpakken door nieuwe overnames, aldus ING.

Het aandeel Marel noteerde woensdag op een rood Damrak 3,9 procent hoger op 4,22 euro.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud