--- ---

Akzo Nobel niet betrokken bij overname Axalta

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 18 juli 2019

Verffabrikant reageert op marktgeruchten.

  Akzo Nobel is op dit moment niet betrokken bij een mogelijke overname van sectorgenoot Axalta. Dat bevestigde het bedrijf donderdag.

De verffabrikant reageerde op een verhaal van persbureau Bloomberg, waarin anonieme bronnen zeggen dat het Japanse Kansai Paint en het Amerikaanse PPG interesse zouden hebben in een overname van de Amerikaanse verfproducent Axalta. Ook AkzoNobel werd in dat bericht aanvankelijk genoemd als belangstellende partij.

Axalta heeft aangekondigd strategische opties te overwegen. Verschillende analisten schreven vervolgens dat dit een geschikte overnameprooi zou kunnen zijn voor Akzo Nobel, dat in 2017 al vergeefse gesprekken voerde met de Amerikaanse sectorgenoot over een overname.

Een woordvoerder van Akzo Nobel zei donderdag dat het bedrijf zich richt op zijn eigen strategie, om de winstgevenheid naar 15 procent te tillen in 2020. "Daar focussen we ons op."

Geef een reactie