--- ---

Nieuw winstwaarschuwing Daimler

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 12 juli 2019

EBIT dit jaar significant lager.

(ABM FN) Daimler heeft de winstverwachting voor dit jaar neerwaarts bijgesteld. Dit maakte de Duitse autofabrikant vrijdagochtend bekend.

Daimler voorziet dat de EBIT in 2019 “significant" lager zal uitpakken dan een jaar eerder. Enkele weken terug waarschuwde de fabrikant ook al. Toen voorzag het nog dat het resultaat in lijn zou zijn met een jaar eerder. Daarvoor mikte het autobedrijf nog op een lichte groei van de EBIT.

In het tweede kwartaal van dit jaar realiseerde Daimler een EBIT-verlies van 1,6 miljard euro, beduidend minder dan de winst van 2,6 miljard euro een jaar eerder. Vooral de verkopen van Mercedes-Benz bestelbussen vielen lager uit en ook een herziening van de productportefeuille zorgde voor een lager resultaat bij deze divisie.

Bovendien moest Daimler een provisie van nog eens 1,0 miljard euro nemen als gevolg van een terugroepactie van Takata-airbags, die is verlengd. Verder lopen de kosten gerelateerd aan het dieselschandaal, waar Mercedes-Benz-voertuigen in betrokken zijn, op met circa 1,6 miljard euro.

Ook verwacht Daimler minder snel auto's te kunnen afleveren, hetgeen de beschikbaarheid in 2019 zal beïnvloeden. Tot slot zal de groei in de automarkten lager zijn dan verwacht.

Geef een reactie