fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 11 juli 2019

Wall Street verdeeld na zwakke schuldveiling

De Amerikaanse beurzen stonden donderdagavond overwegend lager, maar de Dow Jones-index tikte nieuwe records aan.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 2.990 punten, de Dow Jones index steeg 0,5 procent tot precies 27.000 punten en de Nasdaq zakte 0,3 procent.

President Donald Trump was er snel bij om de mijlpaal voor de Dow Jones-index te claimen op Twitter.

De bredere indices zakten in het rood nadat er weinig vraag bleek te zijn naar een veiling van dertigjarige Amerikaanse staatsleningen, waarna de yields omhoog schoten. Econoom Thomas Simons noemde het veilingresultaat "lelijk".

Een Federal Reserve die de korte rente gaat verlagen maakt de langlopende obligaties minder aantrekkelijk, stelde Andrew Brenner van NatAlliance Securities. Datzelfde geldt voor de oplopende inflatiecijfers die eerder donderdag weerden bekendgemaakt. "Een ruimere Fed is niet goed voor lange rentes", aldus Brenner. "En wie denkt dat het goed is voor aandelen staart zich blind op de Dow vandaag ... De S&P en Nasdaq zijn beide lager."

Wall Street deed een stap terug nadat de Amerikaanse president Donald Trump in een tweet erkende dat China geen Amerikaanse agrarische producten koopt, zoals het land zou hebben beloofd. Trump zei zeer teleurgesteld te zijn in de Chinezen. Over Mexico is de Amerikaanse politieke leider wel tevreden.

Eerder donderdag haalden aandelenmarkten wereldwijd nog steun uit de woorden van Powell woensdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed. Beide suggereerden dat de rente eind juli zal worden verlaagd.

"Nu heeft iedereen er alle vertrouwen in dat de Fed tijdens de vergadering in juli de rente zal verlagen", zei analist Shana Sissel van CLS Investments.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in juni op jaarbasis 1,6 procent zijn gestegen, terwijl de kerninflatie 2,1 procent bedroeg. Op maanbasis bedroeg de inflatie 0,1 procent.

Bedrijfsnieuws

Delta Air Lines steeg 1,5 procent. De luchtvaartmaatschappij boekte in het tweede kwartaal een recordomzet en verhoogde de winstverwachting voor het hele boekjaar.

Techfondsen stonden lager, nadat de VS vraagtekens zetten bij een nieuwe Franse belasting voor techreuzen zoals Facebook en Google. "De VS zijn erg bezorgd dat de belasting op digitale diensten, die vermoedelijk donderdag in de Franse Senaat wordt goedgekeurd, Amerikaanse bedrijven oneerlijk raakt", schreef handelsgezant Robert Lighthizer woensdag. Amazon.com zakte 0,4 procent en Facebook verloor 1,1 procent. Google-ouder Alphabet noteerde vlak.

Amazon kondigde verder aan de komende zes jaar 700 miljoen dollar uit te willen geven aan trainingen voor het personeel.

Levi Strauss noteerde 1,6 procent lager. Woensdag verloor de spijkerbroekenfabrikant al ruim 11 procent van zijn waarde na het rapporteren van tegenvallende winstmarges.

De Aandeelhouder TV

november 22, 2019

Wisselende berichten handelsdeal | 22 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 21, 2019

TA AEX 21 november – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 21, 2019

Analyse aandeel DSM | LYNX Beleggen

november 20, 2019

AEX-video 20 november 2019 – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
22 nov 10:35 Nico Bakker

Stierenstoot Arcelor Mittal

21 nov 10:49 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Energietransitie raakt oliegiganten

20 nov 10:44 Marco Knulst

Bitcoin en de cavia-theorie