fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 11 juli 2019

Wall Street koerst af op licht hogere opening

 De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

Daarmee zet de markt de opwaartse trend van een dag eerder voort, gesteund door de zalvende woorden van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve tijdens zijn getuigenis voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waarin hij hintte op een renteverlaging eind juli. De daarop volgende publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de centrale bank schetste eenzelfde beeld. Vandaag verschijnt Powell in de Amerikaanse senaat.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van een redelijk evenwichtige getuigenis van de centrale bankier. De handelsspanningen drukken op de wereldwijde groei.

"Markten zijn in een opgewekte stemming, na de sterke indicatie van Powell dat de centrale bank tijdens de vergadering op 30 en 31 juli de rente zal verlagen", zei analist Raffi Boyadjian van XM.

Uit de notulen bleek woensdag dat veel functionarissen van de Fed concludeerden dat ze bereid zijn om de rente te verlagen als de economie in de daaropvolgende weken tekenen van zwakte zou blijven laten zien. En juist dit bevestigde Powell woensdagmiddag in het Huis van Afgevaardigden.

Daarnaast blijven beleggers nauwlettend de ontwikkelingen op het handelsfront volgen, nadat The Washington Post meldde dat de regering Trump bezorgd is over de vooruitzichten voor een handelsovereenkomst met China.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in juni op jaarbasis 1,6 procent zijn gestegen, terwijl de kerninflatie 2,1 procent bedroeg. Op maanbasis bedroeg de inflatie 0,1 procent.

Tevens werd bekend dat het aantal eerste aanvragen in de Verenigde Staten voor een werkloosheidsuitkering in de week eindigend op zes juli is gedaald met 13.000 stuks naar 209.000 aanvragen, terwijl economen juist rekenden op 224.000 aanvragen.

De euro/dollar noteerde op 1,1267. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1270 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1249 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Delta Air Lines steeg 2,1 procent in de elektronische handel voorbeurs xxx procent. De luchtvaartmaatschappij boekte in het tweede kwartaal een recordomzet en verhoogde de winstverwachting voor het hele boekjaar.

Verder komen techgiganten mogelijk in beweging, nu de VS vraagtekens zetten bij een nieuwe Franse belasting voor grote techbedrijven als Facebook en Google. "De VS zijn erg bezorgd dat de belasting op digitale diensten, die vermoedelijk donderdag in de Franse Senaat wordt goedgekeurd, Amerikaanse bedrijven oneerlijk raakt", schreef de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdagavond. Alphabet, de moedermaatschappij van Google, noteerde voorbeurs 0,3 procent hoger, Amazon.com steeg 0,5 procent en Facebook won 0,2 procent.

Amazon kondigde aan tot 2025 700 miljoen dollar uit te willen geven aan trainingen voor het personeel.

Levi Strauss noteerde voorbeurs 0,4 procent lager. Woensdag sloot de spijkerbroekenfabrikant ruim 11,0 procent lager, met name vanwege tegenvallende winstmarges

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent hoger op 2.993,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 26.860,20 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 8.202,53 punten.

De Aandeelhouder TV

november 12, 2019

IMCD groeit verder door | 12 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 11, 2019

Lessen in RTL Beursspel op de Business School in Rotterdam – #Beursspel

november 11, 2019

Lessen in RTL Beursspel op de Business School in Rotterdam – #Beursspel

november 11, 2019

AEX 11 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 nov 13:13 Nico Bakker

Uitbraak Altice

08 nov 10:46 Redactie

Twee IPO-aandelen om in de gaten te houden

07 nov 22:42 Bas Heijink

AEX 597: klaar voor blow-off