--- ---

Trump vreest voor discriminatie.

De Verenigde Staten onderzoeken op last van president Donald Trump of de Franse belastingplannen voor Amerikaanse techbedrijven als Facebook en Google door de beugel kunnen.

Frankrijk wil een belasting opleggen van 3 procent op de totale jaarlijkse omzet die bepaalde techbedrijven maken met Franse gebruikers. Het gaat om bedrijven die tenminste wereldwijd een omzet van 750 miljoen euro genereren, waarvan minimaal 25 miljoen euro in Frankrijk.

"De VS zijn erg bezorgd dat de belasting op digitale diensten, die vermoedelijk donderdag in de Franse Senaat wordt goedgekeurd, Amerikaanse bedrijven oneerlijk raakt", schreef de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer.

De handelsgezant zegt te handelen in directe opdracht van Trump, die wil weten of de Franse belasting discriminerend of onredelijk is, en of deze de Amerikaanse handel belemmert of beperkt.

Geef een reactie