--- ---

Recordomzet Delta Air Lines

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 juli 2019

Outlook omhoog.

Delta Air Lines heeft in het tweede kwartaal van 2019 een recordomzet behaald en verhoogt de winstverwachting voor heel het jaar. Dit maakte de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij donderdagmiddag bekend.

De aangepaste operationele omzet steeg in de periode met circa 1 miljard dollar of 8,7 procent op jaarbasis tot 12,5 miljard dollar. Niet eerder behaalde Delta Air Lines zo'n hoge omzet. De stijging was deels te danken aan de toegenomen opbrengst uit eersteklas tickets en loyaliteitsprogramma's.

De omzet uit vrachtvervoer daalde in het tweede kwartaal wel, met 17 procent, onder andere door lagere volumes.

De aangepaste nettowinst verbeterde van 1,24 miljard naar 1,53 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel van 2,35 dollar, lag ruim boven de 2,26 dollar per aandeel waar de markt op rekende.

Derde kwartaal

In het derde kwartaal rekent Delta Air Lines op een solide groei en margestijging. De luchtvaartmaatschappij mikt op een winst per aandeel van tussen de 2,10 en 2,40 dollar en een aangepaste omzetgroei per beschikbare stoelkilometer (RASM) van 1,5 tot 3,5 procent.

Outlook 2019 omhoog

Delta Air Lines verhoogde donderdag de outlook voor heel 2019. Werd eerder nog gesproken van een verwachte winst per aandeel van 6,00 tot 7,00 dollar, inmiddels rekent de luchtvaartmaatschappij nu op 6,75 tot 7,25 dollar.

Het aandeel Delta Air Lines noteerde in de voorbeurshandel ruim 2 procent hoger.

Geef een reactie