--- ---

Interesse kopers in Altice Portugal verflauwt – media

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 juli 2019

Cellnex biedt minder dan Altice zou willen.

 Altice Europe blijft in onderhandeling over de verkoop van zijn Portugese glasvezelnetwerk, hoewel de interesse van sommige potentiële kopers is bekoeld. Dat schreef persbureau Bloomberg donderdag.

Daarmee dreigt een belangrijk onderdeel van het plan van het kabelbedrijf om zijn schuld te verlagen in het water te vallen.

De Spaanse exploitant van zendmasten Cellnex Telecom heeft na weken onderhandelen nog geen akkoord kunnen bereiken over de prijs, meldde het persbureau op basis van anonieme bronnen. Deze gesprekken waren het verst gevorderd.

Een reden dat een deal uitblijft, is dat Cellnex ook graag meer infrastructuur zou willen kopen van Altice, behalve het glasvezelnetwerk dat in de etalage staat. Twee andere gegadigden, Antin Infrastructure en Cube Infrastructure Managers, zouden zich hebben teruggetrokken.

Bindende biedingen zouden het Portugese netwerk rond 3 miljard euro waarderen, wat volgens Bloomberg minder is dan wat Altice er voor wilde krijgen. Altice verwachtte in maart nog dat de verkoop in de eerste helft van het jaar rond zou zijn.

Geef een reactie