Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 11 juli 2019

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

 De Amerikaanse futures wijzen donderdag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

Daarmee zet de markt de opwaartse trend van een dag eerder voort, gesteund door de zalvende woorden van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve tijdens zijn getuigenis voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waarin hij hintte op een renteverlaging eind juli. De daarop volgende publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de centrale bank schetste eenzelfde beeld. Vandaag verschijnt Powell in de Amerikaanse senaat.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van een redelijk evenwichtige getuigenis van de centrale bankier. De handelsspanningen drukken op de wereldwijde groei.

Uit de notulen bleek woensdag dat veel functionarissen van de Fed concludeerden dat ze bereid zijn om de rente te verlagen als de economie in de daaropvolgende weken tekenen van zwakte zou blijven laten zien. En juist dit bevestigde Powell woensdagmiddag in het Huis van Afgevaardigden.

Donderdag staan er naast de getuigenis van de Fed-voorzitter op macro-economisch vlak een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen zowel de wekelijkse steunaanvragen als inflatie-cijfers.

De euro/dollar noteerde op 1,1272. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1270 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1249 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,5 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Delta Air Lines kan donderdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers. De luchtvaartmaatschappij publiceert kwartaalcijfers en noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent hoger.

Amazon noteerde voorbeurs 0,3 procent hoger. Het concern wil tot 2025 700 miljoen dollar uitgeven aan trainingen voor het personeel.

Levi Strauss noteerde voorbeurs vlak. Woensdag sloot de spijkerbroekenfabrikant ruim 11,0 procent lager, met name vanwege tegenvallende winstmarges.

Verder komen techgiganten mogelijk in beweging, nu de VS vraagtekens zetten bij een nieuwe Franse belasting voor grote techbedrijven als Facebook en Google. "De VS zijn erg bezorgd dat de belasting op digitale diensten, die vermoedelijk donderdag in de Franse Senaat wordt goedgekeurd, Amerikaanse bedrijven oneerlijk raakt", schreef de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdagavond.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent hoger op 2.993,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 26.860,20 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 8.202,53 punten.

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

oktober 17, 2019

Deal or no Deal? | 17 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?

16 okt 14:17 Redactie

Bloedgigant CSL daagt Pharming voor de Rechter