Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 11 juli 2019

Europese beurzen sluiten lager

 De Europese beurzen zijn donderdag overwegend lager gesloten, terugvallend van eerdere winst nadat de Fed de verwachting van een renteverlaging later deze maand bevestigde.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index verloor 0,1 procent tot 386,70 punten, de Duitse DAX daalde 0,3 procent tot 12.332,12 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.551,95 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent lager op 7.509,82 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets namen handelaren winst, na de positieve impact van hints op een renteverlaging door de Federal Reserve woensdag. Hij omschreef de stemming als neutraal, maar verre van pessimistisch.

Aan het einde van de middag schrokken de beurzen even van een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump, die erkende dat China geen Amerikaanse agrarische producten koopt, zoals het land zou hebben beloofd. Trump zei zeer teleurgesteld te zijn in de Chinezen. Over Mexico is de Amerikaanse politieke leider wel tevreden.

Eerder donderdag haalden aandelenmarkten wereldwijd steun uit de woorden van Powell woensdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed. Beide suggereerden dat de rente eind juli zal worden verlaagd.

Uit de notulen bleek dat bij de laatste vergadering veel beleidsmakers van de Fed bereid bleken de rente te verlagen als de economie zwakke signalen zou blijven afgeven. Powell zei woensdag dat de druk op de economische vooruitzichten door het Amerikaanse handelsconflict met China wat hem betreft nog niet is afgenomen, ondanks de recente afspraak om het handelsoverleg te hervatten.

"Nu heeft iedereen er alle vertrouwen in dat de Fed tijdens de vergadering in juli de rente zal verlagen", zei analist Shana Sissel van CLS Investments.

Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de ECB bleek donderdag verder dat er begin juni brede overeenstemming in de centrale bank dat men klaar moet staan voor verdere monetaire verruiming door een renteverlaging of obligatie-opkopen.

Op macro-economisch vlak bleken de consumentenprijzen in Duitsland in juni op jaarbasis gestegen met 1,6 procent. De Franse consumentenprijzen stegen met 1,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1260. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1270 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1249 op de borden.

Olie noteerde donderdag vlak, met de oliefuture op Nymex op 60,73 dollar. Woensdag steeg de olieprijs nog sterk, nadat de Iraanse schepen een tanker van BP de doorgang probeerden te versperren in de straat van Hormoez. Ze werden verjaagd door een Brits marineschip. De oplopende spanningen leiden tot zorgen over de olie-aanvoer.

Bedrijfsnieuws

De Britse farmaceut Reckitt Benckiser betaalt 1,4 miljard dollar in een schikking met de Amerikaanse autoriteiten die een onderzoek instelden naar verkoop en marketing van Suboxone Film, een middel tegen opioideverslaving. Het aandeel steeg 2,5 procent in Londen.

In Frankfurt ging Fresenius aan kop met een winst van ruim 3 procent. Continental was met een verlies van 2,5 procent een sterke daler in de DAX30.

Deutsche Bank sloot 0,9 procent hoger, nadat The Wall Street Journal meldde dat Amerikaanse justitie onderzoekt of de bank anticorruptiewetgeving heeft overtreden in deals met het het Maleisische fonds 1MDB.

BASF eindigde 1 procent lager. De Duitse chemiereus verhoogt zijn mondiale productiecapaciteit voor hogere carbonzuren.

De beursgang van de Budweiser Brewing Company, de Aziatische dochter van AB InBev, kan aan de onderkant van de prijsvork uitkomen, persbureau Bloomberg. Het aandeel AB InBev daalde 1,2 procent in Brussel.

Swiss Re brengt zijn herverzekeraar ReAssure toch niet naar de beurs, vanwege recente marktontwikkelingen en zwakke vraag van institutionele beleggers in het Verenigd Koninkrijk. Swiss Re daalde 0,1 procent.

In Parijs sloot Technip 1,3 procent hoger. Ook zuivelreus Danone zat bij de stijgers. Orange bungelde met een verlies van 1,6 procent in Parijs onderaan.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden rond Europese sluitingstijd hoger. De S&P500-index steeg een kwart procentpunt tot 3.000 punten. De Dow Jones-index klom 0,7 procent en kwam daarmee boven 27.000 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent.

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

oktober 17, 2019

Deal or no Deal? | 17 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?

16 okt 14:17 Redactie

Bloedgigant CSL daagt Pharming voor de Rechter