fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 11 juli 2019

Dow Jones schiet door 27.000 punten.

 De Amerikaanse beurzen zijn donderdag overwegend hoger gesloten, met een Dow Jones-index die voor het eerste boven 27.000 punten eindigde, nadat president Trump een plan liet varen om het systeem van overheidsvergoedingen voor medicijnen te wijzigen.

De brede S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.999,91, net onder de grens van drieduizend punten. De Dow Jones index steeg 0,8 procent tot 27.088,08 punten en de Nasdaq zakte 0,1 procent tot 8.196,04 punten.

Het plan zou een aardverschuiving zijn geweest voor de Amerikaanse farmaceutische industrie. Zorgverzekeraar United Health sloot 5,5 procent hoger op het nieuws. Farmaciereuzen Pfizer en Merck waren juist grote verliezers.

De Amerikaanse president Donald Trump was er snel bij om de mijlpaal voor de Dow Jones-index te claimen op Twitter.

De bredere indices zakten eerder op de avond in het rood toen er weinig vraag bleek te zijn naar een veiling van dertigjarige Amerikaanse staatsleningen, waarna de yields omhoog schoten. Econoom Thomas Simons noemde het veilingresultaat "lelijk".

Een Federal Reserve die de korte rente gaat verlagen maakt de langlopende obligaties minder aantrekkelijk, stelde Andrew Brenner van NatAlliance Securities.

Eerder donderdag haalden aandelenmarkten wereldwijd nog steun uit de woorden van Powell woensdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed. Beide suggereerden dat de rente eind juli zal worden verlaagd.

"Nu heeft iedereen er alle vertrouwen in dat de Fed tijdens de vergadering in juli de rente zal verlagen", zei analist Shana Sissel van CLS Investments.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in juni op jaarbasis 1,6 procent zijn gestegen, tegen 1,8 procent in mei, terwijl de kerninflatie steeg van 2,0 naar 2,1 procent.

Bedrijfsnieuws

Farmaciereus Merck was een sterke daler, met 4,5 procent. Ook Pfizer leverde 2,5 procent in.

De aanbieder van zorgproducten en zorgverzekeringen United Health was een sterke stijger, met 5,5 procent. CVS Health werd 4,7 procent meer waard.

Delta Air Lines steeg 1,2 procent. De luchtvaartmaatschappij boekte in het tweede kwartaal een recordomzet en verhoogde de winstverwachting voor het hele boekjaar. Delta bezit geen Boeing 737-vliegtuigen die aan de grond zijn gezet door de toezichthouders, in tegenstelling tot zijn concurrenten.

Bed Bath & Beyond verloor 3 procent nadat het bedrijf woensdagavond een verlies meldde, door afschrijvingen.

Techfondsen stonden onder druk, nadat de VS vraagtekens zetten bij een nieuwe Franse belasting voor techreuzen zoals Facebook en Google. "De VS zijn erg bezorgd dat de belasting op digitale diensten, die vermoedelijk donderdag in de Franse Senaat wordt goedgekeurd, Amerikaanse bedrijven oneerlijk raakt", schreef handelsgezant Robert Lighthizer woensdag. Amazon.com verloor 0,8 procent en Facebook 0,7 procent. Google-ouder Alphabet eindigde 0,3 procent hoger.

Amazon kondigde verder aan de komende zes jaar 700 miljoen dollar uit te willen geven aan trainingen voor het personeel.

Levi Strauss eindigde 2,7 procent lager. Woensdag verloor de spijkerbroekenfabrikant al ruim 11 procent van zijn waarde na het rapporteren van tegenvallende winstmarges.

De Aandeelhouder TV

november 12, 2019

IMCD groeit verder door | 12 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 11, 2019

Lessen in RTL Beursspel op de Business School in Rotterdam – #Beursspel

november 11, 2019

Lessen in RTL Beursspel op de Business School in Rotterdam – #Beursspel

november 11, 2019

AEX 11 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 nov 13:13 Nico Bakker

Uitbraak Altice

08 nov 10:46 Redactie

Twee IPO-aandelen om in de gaten te houden

07 nov 22:42 Bas Heijink

AEX 597: klaar voor blow-off