--- ---

Beijing eist opheffing sancties Huawei

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 juli 2019

Amerikaanse minister van financiën pleit voor hervatting leveranties aan Chinese bedrijf.

 Het Chinese ministerie van handel heeft er donderdag bij Washington opnieuw op aangedrongen dat de sancties tegen het Chinese Huawei worden opgeven. Dit meldde The Wall Street Journal donderdag.

Bronnen bekend met de situatie meldden eerder aan de Amerikaanse zakenkrant dat de Amerikaanse minister van financiën, Steven Mnuchin, er de afgelopen dagen bij Amerikaanse leveranciers op aandringt de verkoop aan het Chinese bedrijf ter hervatten.

De stap volgt op een concessie van de Amerikaanse president Donald Trump aan de Chinese president Xi Jinping tijdens de G20-top eind juni in het Japanse Osaka, waarbij leveranties aan Huawei konden worden hervat zolang dit niet de nationale veiligheid zou aantasten.

Geef een reactie