Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 10 juli 2019

Powell laat zich niet wegjagen door Trump

De voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell is van plan om hoe dan ook zijn vierjarige termijn uit te zitten, ook wanneer president Donald Trump hem vraagt op te stappen. Dit zei de centraal bankier woensdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

"De wet geeft me een mandaat van vier jaar en ik ben van plan die termijn uit te dienen", aldus Powell.

De Fed-voorzitter benadrukte verder dat de centrale bank alle inkomende economische data in beschouwing zal nemen bij de beleidsvergadering eind juli.

Powell zei dat het sterke banenrapport van eind vorige week de outlook van de Fed niet heeft veranderd. En hoewel het bemoedigend is dat Amerika en China weer om de onderhandelingstafel zitten, is de onzekerheid daarmee niet weggenomen. Volgens de centraal bankier staat de maakindustrie wereldwijd onder druk, net als de handel en de bedrijfsinvesteringen.

Verder zei Powell dat de Fed er alles aan doet om de inflatie richting de 2 procent te krijgen.

En dus zal het beleidscomité bij zijn aanstaande vergadering, op 30 en 31 juli, vooral kijken naar de outlook voor de wereldhandel, als ook de ontwikkeling van de inflatie. Powell benadrukte dat de Amerikaanse economie aan de consumentenkant sterk is.

Bij monde van Powell lijkt de Fed woensdag alle twijfel weg te nemen dat de federal funds rate later deze maand wordt verlaagd. De markt rekent hier ook op, met bijna 81 procent die uitgaat van een verlaging met 25 basispunten, en ruim 19 procent die zelfs een verlaging met 50 basispunten niet uitsluit.

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

AEX 17 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribs Markets

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
17 okt 14:30 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Zal de VS de instroom in Chinese activa indammen?

17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?