--- ---

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Altice Europe

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 10 juli 2019

Advies blijft Neutraal.

  Credit Suisse heeft woensdag het koersdoel voor Altice Europe verhoogd van 2,40 naar 2,90 euro, omdat de bank verwacht dat het kabelbedrijf in 2021 stopt met het uitzenden van Champions League voetbal, waardoor er op termijn meer geld in de kas overblijft.

Het advies blijft Neutraal omdat de huidige waardering de groei redelijk goed weerspiegelt. De verkoop van meer activiteiten om de schuld te verlagen blijft het belangrijkste onderwerp voor het kabelbedrijf.

Altice betaalt momenteel zo'n 350 miljoen euro per jaar aan uitzendrechten voor de Champions League.

Voor de aankomende tweedekwartaalcijfers verwacht Credit Suisse een omzetgroei van 2 procent in Frankrijk, na de krimp in het eerste kwartaal, door het wegvallen van een negatief btw-effect. De omzetten uit vaste telefonielijnen bij particulieren en uit mobiele telefonie zullen met 4 procent dalen, terwijl de inkomsten uit de aanleg van glasvezel met 50 miljoen euro kunnen stijgen. Voor Israël wordt een uitdagende trend voorzien.

Het aandeel Altice noteerde woensdag 0,2 procent lager op 2,98 euro.

Geef een reactie