--- ---

Nationale-Nederlanden neemt Human Capital Services over

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 09 juli 2019

Dienstverlener voor bedrijfsgezondheid en verzuimbeheer.

Nationale-Nederlanden neemt het Haagse bedrijf Human Capital Services over, dat zich richt op duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dat maakte de verzekeraar dinsdag bekend.

Financiële details werden niet verstrekt.

"We zien dat het midden- en kleinbedrijf en midcorporates een groeiende behoefte hebben aan ondersteunende diensten voor de inzetbaarheid van hun medewerkers", stelt CEO David Knibbe van de Nederlandse tak van de beursgenoteerde verzekeringsgroep NN.

Human Capital Services levert diensten aan werkgevers en verzekeraars voor risicobeheer op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Het bedrijf zet in op nieuwe ontwikkelingen in de data-analyse en zal oopk een nieuw IT-platform bouwen. Dat gebeurt in samenwerking met de software-ontwikkelaar Otherside at Work, waarin Nationale-Nederlanden ook een minderheidsbelang neemt.

De nieuwe directie zal bestaan uit algemeen directeur Fred Toussaint, afkomstig van Nationale-Nederlanden, en James van der Spek, de voormalige eigenaar van Human Capital Services.

Nationale Nederlanden zit al jaren vrij stevig in de markt voor inkomensverzekeringen, waar bedrijven zich kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en verzuim van medewerkers, lichtte een woordvoerder van Nationale-Nederlanden toe. Er zit een behoorlijke ontwikkeling in die markt: bedrijven willen meer doen voor hun medewerkers, om te vermijden dat zij uit het arbeidsproces vallen en te zorgen dat ze duurzaam inzetbaar blijven. Human Capital Services biedt een completer pakket dan wat Nationale-Nederlanden nu doet.

Geef een reactie