--- ---

HAL wil TABS Holland van NPEX-beurs halen

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 08 juli 2019

Investeerder biedt op resterend minderheidsbelang.

HAL wil de beursnotering van Timber and Building Supplies Holland (TABS Holland) beëindigen en heeft daarom een bod gedaan op de 4,9 procent van de aandelen die in handen zijn van minderheidsaandeelhouders. Dit maakte de bouwmaterialenhandel, voorheen bekend als PontMeyer, maandag bekend.

HAL biedt 34,24 euro op deze aandelen van de exploitant van hout- en bouwmaterialenhandels, die een beursnotering heeft aan de incourante beurs NPEX.

Hal had eind vorig jaar al een belang van 78 procent in TABS Holland en kocht daar recent nog de aandelen bij van Eecen Van 1805 bv, voor dezelfde prijs als nu wordt geboden.

De raad van commissarissen van TABS Holland beoordeelt het bod als fair en passend beoordeelt en steunt het.

Beleggers in TABS Holland hebben tot 12 augustus de tijd om hun stukken aan te melden. Na afronding van het bod hoopt HAL de otering aan NPEX voor half december 2019 te kunnen beëindigen.

TABS Holland exploiteert de hout- en bouwmaterialenhandels PontMeyer en Koninklijke Jongeneel met negentig vestigingen, en diverse importeurs en groothandels. Het bedrijf meldde een omzetstijging over de eerste vijf maanden van dit jaar met 6 procent tot 324 miljoen euro, een 15 procent hoger operationeel resultaat en een nettoresultaat van 18,2 miljoen euro.

Geef een reactie