Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 2 juli 2019 10:57

Beursupdate: Galapagos straalt op vlak Damrak

De Amsterdamse beurs koerste dinsdag gedurende de ochtend licht lager. Rond de klok van elf uur daalde de AEX fractioneel op 568,13 punten.

"De handelsoorlog lijkt voor nu even te de-escaleren, maar dit betekent niet dat alle zorgen nu ineens voorbij zijn", aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

Maandagavond werd bekend dat de Verenigde Staten een lijst met Europese goederen hebben opgesteld met een exportwaarde van 4 miljard dollar. Deze lijst is toegevoegd aan een eerder opgestelde lijst van Europese goederen met een handelswaarde van 21 miljard dollar waarop het extra importheffingen zou kunnen opleggen. "De handelsoorlog is dus zeker nog niet voorbij", aldus Wiersma.

Volgens vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management doen de beurzen vandaag een stapje terug, na een flinke sprong omhoog op maandag toen de uitkomst van de G20-top in Japan positief werd ontvangen. "Het is logisch dat beleggers vandaag weer even een stapje terug doen, maar de verliezen zijn niet schokkend", aldus Van Eerden. "De onderliggende trend is nog steeds positief. Beleggers die op zoek zijn naar rendement, komen toch bij de aandelenmarkten uit."

De euro/dollar noteerde op 1,1294. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,1288 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1313 op de borden.

De olieprijzen daalden vanochtend licht. Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor de ontwikkelingen op de tweede en laatste dag van de OPEC-bijeenkomst in Wenen.

Vanochtend werd verder bekend dat de Duitse detailhandelsverkopen in mei op jaarbasis met 4,0 procent zijn gestegen. Op maandbasis namen de verkopen juist met 0,6 procent af.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen ging Galapagos aan kop met een winst van 6,5 procent. Galapagos en Gilead willen dit jaar goedkeuring aanvragen voor de introductie van hun experimentele remmer van ontstekingsziekten filgotinib als medicijn in de Verenigde Staten. Jefferies sprak van welkom nieuws. De analisten van Jefferies en KBC Securities stelden dat het nieuws wat onzekerheid rond het aandeel Galapagos wegneemt.

ArcelorMittal sloot de rij met een verlies van 3,2 procent, nadat het aandeel in de afgelopen maand aardig is opgelopen.

In de AMX daalde PostNL 2,3 procent. De Autoriteit Consument en Markt volgens De Telegraaf gaat niet akkoord met het samengaan van PostNL en Sandd. Het kabinet zal de fusie nu via wetgeving moeten regelen. KBC Securities noemde dit geen verrassing en verwacht nog steeds dat de consolidatie eind 2019 zal worden afgerond, met een mogelijke vertraging tot januari of februari 2020.

Onder de kleinere aandelen was Nedap een hoogvlieger met een winst van 4,2 procent. Nedap is in exclusieve onderhandelingen over de verkoop van Nedap France, een gespecialiseerde system integrator voor beveiligingssystemen in Frankrijk. Dit levert Nedap naar verwachting ongeveer 14 miljoen euro op, met een boekwinst van circa 9 miljoen euro. Dit zal worden aangewend om het dividend over 2019 eenmalig te verhogen.

Kiadis Pharma won 3,8 procent, maar herstelde hiermee slechts deels van het flinke verlies op maandag. Het aandeel leverde toen ruim 26 procent in, nadat bekend werd dat de eventuele goedkeuring voor zijn behandeling ATIT101 door het Europees Geneesmiddelenagentschap is uitgesteld. NIBC zette het aandeel vervolgens op de verkooplijst.

Beter Bed daalde nog eens 4,5 procent.

De Aandeelhouder TV

december 3, 2020

Euro zet opmars voort | 3 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 2, 2020

AEX 2 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

december 2, 2020

Optimistische beursexperts tippen Galapagos

december 2, 2020

Amstel naar China | 2 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:55

  China opent armen voor buitenlandse investeerders & Europa opent onveranderd

 • 18:41

  TA van Edward Loef – Euro schiet omhoog

 • 10:53

  ETF van de week: iShares MSCI China (ICGA)

 • 08:38

  VIX signaleert mogelijke pullback – brexitonderhandelaars mikken op dit weekend

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Heilzaam vaccin voor speculanten

 • 08:13

  Nikola en Moderna zijn de twee uitschieters – Europa start groen

 • 17:32

  TA van Edward Loef – Inzoomen op Zoom Video Communications

 • 08:02

  November wordt een topmaand & alle ogen op OPEC+

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Spelletje ATARI spelen op de beurs?

Masterclasses

 • 15 december

  Is FANG nog interessant?

Columns

Nieuw
03 dec 08:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Legacy of the lockdowns

03 dec 08:16 Bas Heijink

AEX Test zone 610 – 613 wat nu?

02 dec 07:56 Redactie

Fugro: Dit is de claim waard