--- ---

Vivoryon start onderzoekssamenwerking

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 27 juni 2019

Duitse biotechbedrijf gaat samenwerken met Universitair Medisch Centrum Sleeswijk-Holstein.

 Vivoryon Therapeutics gaat een onderzoekssamenwerking aan met het Universitair Medisch Centrum Sleeswijk-Holstein om oplossingen voor kankerimmunotherapie te ontdekken en ontwikkelen. Dit meldde het Duitse biotechbedrijf, voorheen bekend als Probiodrug, met een notering op het Damrak donderdag voorbeurs.

Het universitair medisch centrum zal onder leiding van professor Thomas Valerius gaan bepalen welke QPCTL-remmers, waarvan sommige al klinisch zijn getest, gebruikt kunnen worden als modulatoren van het CD47/SIRP-alfa-myeloïde immuuncontrolepunt. Daarnaast zal onderzocht worden of en welke remmers interessante therapeutische opties bieden in de immuno-oncologie.

Vivoryon zal binnen deze samenwerking het onderzoek financieren. Tot slot meldden de betrokken partijen dat de samenwerking geen effect heeft op de verkooptransacties van het universitair medisch centrum.

Het aandeel Vivoryon Therapeutics sloot woensdag op 5,45 euro.

Geef een reactie