--- ---

Unilever zet beëindiging certificaatstructuur door

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 27 juni 2019

Vanaf 1 juli is beschermingsconstructie verleden tijd.

 Unilever schrapt de certificering van zijn aandelen vanaf vrijdag 28 juni. Op die dag zullen de certificaten van de Nederlandse vennootschap worden ingeruild voor gewone aandelen Unilever. Dit maakte het levensmiddelenconcern donderdagochtend bekend.

Vanaf 1 juli zal er worden gehandeld in de gewone aandelen. Beleggers hoeven zelf geen actie te ondernemen.

Op 1 mei liet Unilever al weten een verzoek te hebben ingediend bij het Stichting Administratiekantoor Unilever om te stoppen met de certificering van aandelen. Voor ongeveer 74 procent van de gewone aandelen Unilever zijn certificaten uitgegeven, waarvoor het administratiekantoor de onderliggende aandelen beheert. Wanneer de certificaathouder niet zelf het stemrecht uitoefent, doet het administratiekantoor dat namens hem.

Met het schrappen van de constructie elimineert het levensmiddelenconcern een beschermingsconstructie tegen vijandige overnames. De stichting zal naar verwachting medio 2021 worden opgeheven.

Van de aandelen van het Britse gedeelte van Unilever blijven nog wel certificaten in de VS bestaan.

Geef een reactie