--- ---

Meeste beleggers tevreden met 5 procent rendement

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 27 juni 2019

Beleggers Binck zien AEX dit jaar eindigen op 566 punten.

 Particuliere beleggers noemen een gemiddeld jaarrendement van 5 procent het vaakst als bevredigend rendement. Dit bleek donderdag uit een halfjaarlijks onderzoek van online broker Binck Bank onder zijn actief beleggende klanten.

Bijna één op de vier beleggers koos voor 5 procent als een “bevredigend rendement”.

Bijna één op de vijf beleggers mikt op meer dan 8 procent rendement per jaar op meer en één op de zeven is tevreden met 4 procent of minder.

De particuliere beleggers verwachten gemiddeld dat de AEX dit jaar eindigt op circa 566 punten.

De handelsconflicten zijn het grootste risico volgens 30 procent van de respondenten, op de voet gevolgd door geopolitieke onrust. De Brexit noemt slechts 6 procent.

De actieve beleggers van Binck hadden eind juni bijna de helft van hun vermogen in individuele aandelen van Nederlandse bedrijven belegd, ruim 20 procent in buitenlandse aandelen, krap 13 procent in ETFs en 8,5 procent in beleggingsfondsen. Slechts 8 procent van het vermogen werd in obligaties gestoken.

ING, Pharming en Galapagos werden in de eerste jaarhelft het meest verhandeld. Ook de relatief volatiele aandelen ArcelorMittal en Altice Europe staan hoog in dit lijstje. Het meeste geld zit in aandelen Shell, ING en Galapagos. Ook ASML, DSM, Unilever en Ahold Delhaize staan in de toptien.

Onder de Amerikaanse aandelen staan Apple, Tesla en Amazon bovenaan het lijstje met meest verhandelde fondsen, in Europa gooien Air France-KLM, Fagron en Bayer hoge ogen.

Geef een reactie