Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 26 juni 2019 10:42

Beursupdate: ArcelorMittal aan kop op vlak Damrak

De Amsterdamse beurs bleef woensdag gedurende de ochtend dicht bij huis. Rond de klok van elf uur steeg de AEX fractioneel tot 558,49 punten.

Volgens vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer is er op de beurzen sprake van een "stilte voor de storm", daarbij doelend op de komende G20-top in Japan. "Tot de top aan het einde van deze week, zal het vermoedelijk erg rustig blijven", aldus Nijkamp.

De vermogensbeheerder blijft terughoudend in zijn verwachtingen over de top en dan met name over de ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese evenknie Xi Jinping. Nijkamp verwacht niet dat beide partijen het handelsconflict kunnen oplossen. "Daarvoor liggen de belangen te ver uit elkaar. Het meest haalbare is vermoedelijk een wapenstilstand, waarin wordt afgesproken elkaar een tijdje met rust te laten."

Persbureau Reuters meldde dat de VS niet bereid zijn tot het doen van concessies ten aanzien van de aan China opgelegde importheffingen om de gesprekken over een handelsdeal nieuw leven in te blazen. Trump dreigde eerder met importheffingen op nog eens 325 miljard dollar aan Chinese goederen als de ontmoeting op de G20-top niets oplevert.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vanuit de Verenigde Staten cijfers over de orders van duurzame goederen en de wekelijkse olievoorraden. Vanochtend werd al bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen in juli sterker is gedaald dan voorzien, terwijl Franse consumenten in juni juist onverwacht positiever werden.

De euro/dollar noteerde op 1,1358. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1370 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1383 op de borden.

De olieprijzen stegen met 1,7 procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen koerste ArcelorMittal met een plus van 2,8 procent overtuigend hoger. ING Groep schreef 1,7 procent bij en Ahold Delhaize steeg met 0,6 procent.

Unibail-Rodamco gaf 1,0 procent prijs en KPN verloor 0,9 procent. Het telecombedrijf leverde dinsdag ook al krap twee procent in, nadat de topman opstapte.

In de AMX stegen Besi en ASMI tot 1,4 procent, na meevallende cijfers van sectorgenoot Micron op dinsdag. Vooral dat Micron meldde eerste tekenen van verbetering van de vraag te zien, werd goed ontvangen. Verder schreef Air France-KLM 2,6 procent bij.

OCI bleek de gebeten hond met een verlies van 2,5 procent. Vanochtend werd bekend dat sectorgenoot Yara International een beursgang van zijn divisie voor industrieel stikstof overweegt. Eerder dit jaar werd nog gespeculeerd over een fusie tussen Yara en OCI.

Onder de kleinere aandelen won Ordina 1,6 procent, maar verloor Sif 3,4 procent.

Het lokale Fastned daalde opnieuw en wel met 3,2 procent tot 17,90 euro. Op vrijdag, toen het bedrijf naar de beurs ging, steeg het aandeel nog tot krap 53 euro. Esperite daalde 8,1 procent. Polski Bank Komórek Macierzystych heeft de onderhandelingen met Esperite over een overname van de stamcelactiviteiten van Esperite opnieuw stopgezet.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX 27 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100