fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 26 juni 2019

Beursblik: omzetgroei Unilever vermoedelijk iets lager

 Credit Suisse heeft zijn winstramingen voor Unilever in 2019 en 2020 licht verlaagd en rekent op een iets minder sterke omzetgroei in het tweede kwartaal. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de Zwitserse bank.

De analisten baseren zich op het relatief slechte weer in Europa de afgelopen maand, waardoor er minder ijs werd verkocht, als ook de recent verzwakte Amerikaanse dollar. Dit betekent in het tweede kwartaal vermoedelijk een minder sterke autonome omzetgroei van 3,6 procent, waar Credit Suisse eerder rekende op 4,3 procent. Het leidt er ook toe dat de analisten hun verwachting voor de winst per aandeel in 2019 en 2020 met 1 procent hebben verlaagd.

Geen van deze tegenwinden hebben invloed op de beleggingscase van Unilever en het Outperform advies met een koersdoel van 59,00 euro. Unilever is volgens Credit Suisse namelijk in staat om een autonome omzetgroei van 3 tot 5 procent te halen als ook een “solide” margestijging.

Dit jaar kan Unilever bovendien profiteren van zijn sterke blootstelling aan opkomende markten, waar de omzetgroei volgens Credit Suisse zal versnellen. Een risico is wel een eventuele escalatie van het Amerikaanse-Chinese handelsconflict op de economische groei in de opkomende markten, waarschuwde de bank.

Verder is het aandeel Unilever behoorlijk ondergewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten als Nestlé en Procter & Gamble vanwege de misplaatste bezorgdheid onder beleggers dat Unilever te weinig zou hebben geïnvesteerd om de margedoelen te halen.

Het aandeel Unilever daalde woensdag 0,4 procent tot 53,93 euro.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud