Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 20 juni 2019 14:37

Update: helft meer omzet voor Alumexx

 Alumexx heeft in het eerste kwartaal ruim de helft meer omzet geboekt dan een jaar eerder. Dat maakte de fabrikant van ladders en steigers woensdag bekend.

"En dat is volledig autonoom", zei CEO Jeroen van den Heuvel donderdag tegen ABM Financial News over het groeiresultaat.

De uitbreiding van het assortiment met meer grote steigers en ladders droeg veel bij aan de groei, evenals de toename van het aantal internationale dealers. Zo kwamen er drie verkooppunten bij in Duitsland. Ook levert Alumexx nu aan de Duitse inkooporganisatie EDE, waar 1.300 winkels bij zijn aangesloten.

"We beginnen steeds meer te leren van onze doelgroep en gebruikers", zei CEO Van den Heuvel. "We merken dat vooral de zzp-ers kiezen voor ons merk." Niet alleen in Nederland en België, maar ook in Duitsland, Frankrijk en Scandinavië spreekt Alumexx deze doelgroep aan, om de goede verhouding van prijs tot kwaliteit.

Alumexx is ook begonnen om producten online te verkopen op Amazon Duitsland en in de VS en op de Nederlandse Antillen werkt het bedrijf aan het verkoopnetwerk. Verder heeft Alumexx een nieuw gebouwd online platform, eigen internationale sites, en en werkt het bedrijf samen met onlinewinkels zoals Coolblue, Bol.com en Toolstation. De online webshop van Blokker volgt binnenkort.

Een deal met een grote bouwmarkt staat nog op de verlanglijst voor dit jaar. De kleine marges en strenge eisen van de grotere doehetzelfketens zijn wel een struikelblok. "We moeten wel baas in eigen huis blijven", aldus Van den Heuvel.

Over de ontwikkeling van de winstgevendheid liet Van den Heuvel zich tegen ABM Financial News positief uit, maar concrete cijfers wilde hij niet geven. Daarvoor is het wachten op de halfjaarcijfers. "Maar op alle vlakken was het positief in het afgelopen kwartaal", zei de CEO.

In 2018 heeft Alumexx volgens de topman veel geïnvesteerd, zowel in de diepte als de breedte, en dat begint zich nu uit te betalen. "Dat komt nu naar ons toe."

De meeste nieuwe artikelen werden pas begin dit jaar gelanceerd, merkte Van den Heuvel op, suggererend dat de groei in de rest van het jaar nog kan versnellen. "Alle signalen wijzen erop dat we kunnen doorzetten", aldus de bestuursvoorzitter.

Van den Heuvel zei naast autonome groei ook te blijven kijken naar overnames.

Vrijdag houdt het bedrijf uit Etten-Leur de jaarvergadering in Breda. Tijdens de vergadering blikt Van den Heuvel terug op 2018 en gaat het bedrijf in op de online marketing.

Ook zal het vertrek van accountant Accon avm ter sprake komen. Alumexx zoekt naarstig naar een nieuwe accountant, maar dat is niet eenvoudig. Andere kleine beursfondsen als bijvoorbeeld DGB Group en IEX kampen met hetzelfde probleem, nu Accon deze werkzaamheden niet langer meer wil uitvoeren.

Het aandeel handelde donderdagmiddag 27,8 procent hoger.

Update: om toelichting CEO toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

januari 16, 2021

In hoeverre betekent de goede eerste beursweek ook een goed 2021?

januari 15, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 1 – Chiprally, olietankers, post (DHL) & bezorgsector (JET)

januari 15, 2021

AEX klaar voor 700 punten

januari 15, 2021

AEX week 2 2021 11:30 uur – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Amerikaanse schietsport in de lift

 • 08:38

  Amerikaanse beurshuizen positief over Europese aandelen & beursdag start rood

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

 • 08:20

  Biden wil $2 biljoen extra & China heeft record handelsoverschot

 • 17:18

  TA van Edward Loef – Carrefour overnamekandidaat

 • 15:07

  Goudprijs verwachting 2021 – Waar gaat de goudprijs heen?

 • 10:56

  ETF van de week: Platinum (VZLA)

 • 08:33

  Aandelen blijven onverschillig bij Amerikaanse politieke situatie en olie zet triomftocht verder

 • 17:35

  TA van Edward Loef – Pfizer en Moderna resistent tegen koersrisico’s?

Masterclasses

 • 21 januari

  Voorspellen de grafieken verdere koersstijgingen?

Columns

Nieuw
15 jan 18:36 Redactie

Nieuw: Luister nu De Aandeelhouder Podcast!

15 jan 07:53 Nico Inberg

Euronav: Tankers bijna gratis

15 jan 07:51 Redactie

3 aandelentips in de energiesector