Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 18 juni 2019 12:08

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen wisten na een lagere opening toch het groen weer te vinden, nadat voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank op het symposium in het Portugese Sintra de deur voor een nieuwe stimuleringsronde nadrukkelijk openhield, waaronder ook een verlaging van de rente.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een winst van 0,7 procent op 381,30 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,8 procent naar 12.180,90 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 1,0 procent met een stand van 5.444,44 punten. De Britse FTSE won dinsdag 0,6 procent op een notering van 7.392,58 punten.

De euro kwam door de woorden van Draghi juist onder druk te staan. De euro/dollar noteerde op 1,1187. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1239 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1220 op de borden.

Naast Draghi staan in Sintra ook toespraken van de vicevoorzitter van de ECB Luis de Guindos, de voorzitter van de Bank of England Mark Carney, ECB-bestuurslid Philip Lane en de oud-voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen op de agenda.

Vanochtend volgden uit de eurozone nog de definitieve inflatie over mei. Die bevatte geen opmerkelijke wijzigingen.

De Duitse vertrouwensindex van ZEW deed dat wel. De verwachtingsindex over juni daalde van 2,1 negatief naar 21,1 negatief waar vooraf rekening was gehouden met een daling tot slechts 8,5 negatief.

Het handelsoverschot van de eurozone daalde in april van 17,1 miljard euro naar 15,7 miljard euro. De export steeg met meer dan 5 procent, maar de import met bijna 7 procent.

Uit de Verenigde Staten volgt vanmiddag nog een cijfer over de woningbouw en bouwvergunningen over mei. Hiervoor wordt een daling met 0,4 procent op maandbasis voorzien naar een geannualiseerd aantal van 1,23 miljoen huizen. In april werd er nog een stijging met 5,7 procent op maandbasis gemeld. De vergunningen nemen naar verwachting op maandbasis met 0,5 procent af naar een eveneens geannualiseerd aantal van 1,29 miljoen. Over april was er sprake van een stijging met 0,6 procent op maandbasis.

Olie noteerde dinsdag lager. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent in het rood op 51,86 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 60,45 dollar werd betaald, een daling van 0,8 procent.

Bedrijfsnieuws

Het Duitse Siltronic gaf maandagavond een winstwaarschuwing af vanwege een "aanhoudende vertraging van de halfgeleidersector". Deze vertraging is volgens Siltronic het gevolg van geopolitieke onzekerheden en de negatieve gevolgen de Amerikaanse sancties tegen Chinese techbedrijven. Het bedrijf uit München is een belangrijke leverancier van wafers voor de halfgeleidersector. Het aandeel kreeg dinsdag een afstraffing om de oren met een koersverlies van 13,7 procent.

Intertrust neemt de aanbieder van administratieve diensten voor Amerikaanse fondsen Viteos over voor 330 miljoen dollar. Intertrust verhoogt zijn doelstellingen voor de middellange termijn naar aanleiding van de overname. Het bedrijf voorziet een onderliggende omzetgroei van 4 tot 6 procent, waar dat eerder nog 3 tot 5 procent was. De aangepaste EBITA-marge zou nu moeten stijgen tot tenminste 40 procent, waar het bedrijf eerder nog op 38 procent mikte als ondergrens. De koers van het aandeel Intertrust noteerde dinsdag 4,7 procent hoger.

Van de componenten in de Duitse DAX-30 noteerden er tien lager met Infineon met een verlies van 4,7 procent en Deutsche Lufthansa met een daling van 4,2 procent. De luchtvaartmaatschappij liep maandag al flinke averij op na een winstwaarschuwing. Winst was weggelegd voor onder andere Adidas dat 1,6 procent steeg.

In Londen domineerden eveneens de plussen. Zo dikte Ashtead Group 3,0 procent aan. TUI verloor echter 4 procent.

Parijs kende een vergelijkbaar beeld: meer plussen dan minnen, terwijl de minnen stevigere uitslagen kenden dan de plussen, getuige het verlies van 5,6 procent voor Renault, dat zijn omzet over mei wereldwijd met 8,7 procent zag dalen.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het groen.

De S&P 500 steeg maandag 0,1 procent tot 2.889,67 punten, de Dow Jones index won ook 0,1 procent op 26.112,53 punten. Overnamenieuws in de biotechsector hielp de Nasdaq aan een winst van 0,6 procent op een slot van 7.845,02 punten.

De Aandeelhouder TV

april 20, 2021

Flow Traders Crypto Koning 👑 | Nico Inberg over Flow Traders

april 20, 2021

Flow Traders en meer | 20 april 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 19, 2021

Beleg in aandelen gericht op binnenlandse consumptie

april 19, 2021

AEX 19apr21 – Geen doorbraak…

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:23

  Aandeel Snapchat: Gen Z zorgt voor groei

 • 08:01

  Vraag naar Coca-Cola terug op pre-corona niveau & Tesla onderuit na dodelijk ongeluk

 • 16:03

  TA van Edward Loef – Stijgende trends in de AEX?

 • 13:50

  Negatieve divergentie bij AEX & Tesla is uitgebroken

 • 08:02

  Focus op kwartaalcijfers en ECB rentebesluit & ABN Amro krijgt witwasboete

 • 16:43

  TA van Edward Loef – BioNTech hoger, Novacyt lager?

 • 08:25

  Wall Street breekt opnieuw records na sterke retailcijfers & recordgroei Chinese economie

 • 15:29

  TA van Edward Loef – Inspelen op koersuitbraken

 • 14:03

  Aandeel Deceuninck: de komende zeven jaar zijn cruciaal

Masterclasses

 • 11 mei

  De invloed van rente op de financiele markten

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
20 apr 14:46 Nico Inberg

FlowTraders: CryptoKings?

20 apr 12:31 Redactie

Slim beleggen in ASMI

20 apr 07:54 Cees Smit

Cees Smit: Nothing else matters