--- ---

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel SBM Offshore

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 11 juni 2019

Koopadvies gehandhaafd.

 KBC Securities heeft dinsdag het koersdoel voor SBM Offshore verhoogd van 20,00 euro naar 22,00 euro en handhaafde het koopadvies, volgend op de aankondiging van de oliedienstverlener dat het concern vanochtend een intentieverklaring heeft getekend met het Braziliaanse Petrobras voor de ontwikkeling van het Mero-olieveld voor de kust van Brazilië.

De door SBM Offshore te bouwen FPSO zal naar verwachting in 2022 worden opgeleverd. KBC Securities schat dat het contract tussen de 0,8 en 1,2 euro per aandeel toevoegt aan de waardering, afhankelijk van de grootte, de complexiteit en de onderhandelde tarieven.

Op basis van de som van de delen verhoogt KBC de waardering. Dankzij het gunstige risico-rendementsprofiel en het aantrekkelijke orderboek wordt het koopadvies gehandhaafd.

Het aandeel SBM Offshore noteerde dinsdag op een groen Damrak 2,7 procent hoger op 16,53 euro.

Geef een reactie