Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 30 mei 2019 18:46

Europese beurzen hoger gesloten

 De Europese beurzen zijn donderdag hoger gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 372,07 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,5 procent op 11.902,08 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 5.248,91 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent hoger op 7.218,16 punten.

De Europese beurzen herstelden deels van de verliezen van een dag eerder, hoewel de discussie blijft of het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China geen langdurige exercitie zal worden.

De markt kreeg opnieuw een aantal verontrustende ontwikkelingen gepresenteerd. Reuters meldde dat het Amerikaans ministerie van defensie een verzoek heeft ingediend voor financiering voor de delving van zeldzame aardmetalen, nadat China dreigde de aanvoer vanuit China te staken. Bloomberg meldde juist dat China is gestopt met het invoeren van Amerikaanse soja.

Ondertussen zou de Chinese regering functionarissen de opdracht hebben gegeven om de retoriek richting de Verenigde Staten te verzachten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van een interessante wending toen Beijing dreigde de export van zeldzame aardmetalen naar de VS te beperken. "Alleen al het feit dat China die kaart op tafel legt, maakt duidelijk hoe ernstig de situatie is geworden", zei hij. "De aandelenmarkten in Europa en de Verenigde Staten boekten [woensdag] zware verliezen na het nieuws en de handelsspanningen stegen tot nieuwe hoogten", voegde hij toe.

In Europa ging de focus uit naar de rente op Italiaanse staatsobligaties, die opnieuw steeg, nadat vice-premier Matteo Salvini de ECB vroeg te interveniëren en garant te staan voor het Italiaanse begrotingstekort. Het is echter onwaarschijnlijk dat de ECB het verzoek van Salvini zal inwilligen.

De euro/dollar noteerde op 1,1137. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1127 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1129 op de borden.

De olieprijs noteerde donderdag tot 1,7 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Axel Springer steeg 22,0 procent, nadat het mediaconcern meldde gesprekken te voeren met private equityconcern KKR over een mogelijke belangneming. Meerderheidsaandeelhouders van het concern weigeren de controle op te geven en overwegen het bedrijf te privatiseren.

FirstGroup noteerde 3,6 procent hoger. Het Britse transportbedrijf kondigde de verkoop aan van zijn Greyhound-bus-activiteiten in de Verenigde Staten.

Johnson Matthey verloor 4,3 procent. Het Britse chemieconcern rapporteerde over het afgelopen boekjaar een winst voor belasting van 488 miljoen pond, wat significant hoger was dan de winst van 320 miljoen pond in het voorgaande jaar. Het concern voorziet voor het komende jaar een lagere winst.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent hoger op 2.786,50 punten. De Dow Jones index noteerde vlak en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het groen.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen