Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 29 mei 2019 12:47

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

 De Amerikaanse futures wijzen woensdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het rood.

Daarmee zet Wall Street de neerwaartse trend van dinsdag voort, aangezien het steeds minder waarschijnlijk wordt dat een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China op handen is, waardoor de risicobereidheid in de markt onder druk staat.

De spanningen tussen de VS en China blijven volgens analisten een schaduw werpen over de aandelenmarkten, nadat de Amerikaanse president Donald Trump aangaf dat een deal op de korte termijn tussen de twee grootste economieën ter wereld onwaarschijnlijk is. Trump zei maandag dat hij "nog niet klaar" is om een deal te sluiten met China, wat suggereert dat de importheffingen op Chinese goederen nog steeds "aanzienlijk" kunnen stijgen.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalde en schoot voor de tweede keer dit jaar onder de korte rente, met een inverse rentecurve tot gevolg. "Het is een herhaling van het waarschuwingsschot dat in maart dit jaar voor het eerst werd afgevuurd", zei marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. "Obligaties zitten als veilige haven in de lift, maar trekken de rendementen omlaag, terwijl beleggers zich zorgen maken over de vastgelopen handelsbesprekingen tussen de VS en China", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan woensdag voorbeurs slechts de wekelijkse hypotheekaanvragen geagendeerd. De publicatie van het olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration is uitgesteld tot donderdag, aangezien Wall Street maandag gesloten was vanwege Memorial Day. De olieprijs noteerde woensdag tot 2,0 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1157. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1156 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1160 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Abercrombie & Fitch publiceert voorbeurs de resultaten over het eerste kwartaal. Er was nog geen handel in het aandeel voorbeurs.

Dick's Sporting Goods komt ook met cijfers. Het aandeel sloot dinsdag 2,2 procent lager.

In de S&P 500 staan 14 aandelen meer dan 50 procent lager dan een jaar geleden, en zes daarvan vinden analisten koopwaardig. Halliburton, Nektar Therapeutics en Mylan hebben geen enkel verkoopadvies bij de analisten en kunnen 70 tot 80 procent in waarde stijgen, kijkend naar de afgegeven koersdoelen. De drie andere aandelen die koopwaardig zijn, zijn Nvidia, Activision Blizzard en IPG Photonics. Deze koersen kunnen volgens de analisten met respectievelijk 26, 25 en 46 procent stijgen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,8 procent lager op 2.802,39 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het rood op 25.347,77 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 7.607,35 punten.

De Aandeelhouder TV

september 28, 2020

AMG verliest glans | 28 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 11:30

  Technische Analyse AEX – AEX in dalende wig & ING veert op vanaf steun

 • 08:20

  VS leggen sancties op aan Chinese chipmaker SMIC & beurzen hoger van start

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
28 sep 16:55 Redactie

De 7 beste aandelen om te kopen voor het vierde kwartaal

28 sep 15:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Duurzaamheid: Zorgvuldig rentmeesterschap is cruciaal

28 sep 10:19 Nico Bakker

Spannend steunscenario ABNAMRO