Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 29 mei 2019 16:09

Beursblik: goed moment voor Shell om vooruitgang te bevestigen

De 'managementdagen' van Royal Dutch Shell op 4 en 5 juni komen op een goed moment voor de Brits-Nederlandse energiereus, om de operationele en strategische vooruitgang te bevestigen. Dit stellen analist van UBS in aanloop naar de evenementen in eerst Londen en vervolgens New York.

Shell gaf in 2016 een strategische outlook af en inmiddels is het tijd om te laten zien wat er is bereikt. "Hoewel de afgelopen kwartalen suggereren dat het concern op de goede weg zit, hebben beleggers nog steeds vragen", zei UBS.

De analisten merkten op dat de strategie van een bedrijf zelden radicaal verandert. Dat zal ook ditmaal zo zijn, denkt UBS. Door bepaalde aspecten uit te lichten, kunnen de managementdagen volgens de bank toch succesvol zijn en een positieve impuls geven aan de waardering van het aandeel. Daarbij denken zij dan aan bijvoorbeeld de winstgevendheid van LNG, de kasstroom, de investeringen en het dividendbeleid.

Nu de bedrijfsmatige verbeteringen van onderaf en het macro-economische herstel naar wens verlopen, ligt volgens UBS de sleutel voor Shell in geloofwaardigheid van de doelstellingen en het zichtbaar maken van duurzaamheid en goede inzet van de vrije kasstroom.

UBS hanteert een koopadvies op Shell met een koersdoel van 29,00 Britse pond. Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde woensdag op een rood Damrak 1,1 procent lager op 27,86 euro.

De Aandeelhouder TV

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 7, 2020

Hoop keert terug op financiële markten | 7 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten