Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 24 mei 2019 09:28

Valuta: dollar verliest terrein

 De dollar is onder druk komen te staan na de matige macro-economische data uit de Verenigde Staten van donderdag en de suggestie dat de Federal Reserve in de rest van dit jaar terughoudender kan worden in zijn rentebeleid.

"De inkoopdata en de huizenverkopen in de VS waren donderdag geen reden om euforisch te worden", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News. "Tel daar bij op dat de Fed in zijn notulen voor een gematigde toonzetting koos. Dat voedt de suggestie dat het met de rente in de VS voorlopig niet zo'n vaart zal lopen", aldus Jongbloed.

Jongbloed verwacht met een mager gevulde macro-economische agenda voor vrijdag weinig beweging, ook al is er veel dynamiek rondom de positie van de Britse premier Theresa May. "Bij de euro/Britse pond is een koers 0,8835 interessant om in de gaten te houden. Wat er ook gebeurt met May en haar Brexit-voorstellen, dit niveau lijkt een grens te markeren. In januari en februari hielden deze niveaus ook al stand en wij vermoeden dat de Bank of England daarbij een rol speelt, ook om het vertrouwen in het Britse pond te bewaken. Die moet niet te goedkoop worden", aldus de handelaar van Saxo Bank vrijdag.

Vrijdag lijkt daarmee een opmaat te worden voor volgende week, wanneer de beurzen van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk op maandag zijn gesloten en het donderdag Hemelvaartsdag is, waarmee vrijdag een zeer kalme handelsdag lijkt te worden.

Vrijdagochtend vroeg verschenen in Japan al inflatiedata. De consumentenprijzen van het land zijn in april op maandbasis nipt gestegen. Zonder volatiele invloeden van vers voedsel kwam de inflatie uit op 0,9 procent. Dat was conform verwachting, maar nog altijd ver verwijderd van de doelstelling van de Bank of Japan van 2,0 procent.

Er verschijnen vrijdag slechts twee macro-economische cijfers en dat zijn de detailhandelsverkopen van het Verenigd Koninkrijk en de orders voor duurzame goederen van de Verenigde Staten.

De Britse winkelverkopers verkochten vorige maand op maandbasis naar verwachting 0,2 procent minder, terwijl in maart de verkopen nog met 1,1 procent opliepen. Op jaarbasis komen de verkopen naar verwachting 4,7 procent hoger uit tegen een plus van 6,7 procent een maand eerder.

De Amerikanen zien de orders in april naar verwachting met 2,0 procent dalen ten opzichte van een maand eerder. In maart was er nog sprake van een stijging met 2,7 procent op maandbasis.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,1190 dollar. Ten opzichte van het Britse pond maakte de Europese munt geen beweging door en noteerde op 0,8837 Britse pond.

De Aandeelhouder TV

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

september 24, 2020

Galapagos update | 24 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken