--- ---

Pompeo noemt ontkenningen Huawei onjuist – media

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 23 mei 2019

Minister ziet dat China en Huawei juist wel samenwerken.

(ABM FN) Volgens Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, werken Huawei en de Chinese regering wel degelijk samen. Dit vertelde hij in een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC, nadat Huawei zei dat het niet met de Chinese overheid samenwerkt.

Pompeo meent dat de ontkenningen van Huawei onjuist zijn. Hij is in het verleden al kritisch geweest over Chinese technologiegiganten en heeft volgens CNBC eerder deze maand Britse leiders ontmoet om de beveiliging van de Amerikaanse inlichtingendienst tegen Huawei te bespreken.

Vorige week zetten de VS een ban op zakendoen met Huawei. Dit leverde echter ook voor veel Amerikaanse bedrijven een probleem op, waardoor de Amerikaanse president Donald Trump besloot voor een groep bedrijven een uitzondering te maken.

Geef een reactie