--- ---

Beursblik: welkome boodschap Kiadis

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 23 mei 2019

Jefferies rekent op lancering ATIR101 rond jaareinde.

 Het is geen verrassing dat Kiadis Pharma antwoorden heeft ingeleverd bij het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA op uitstaande vragen met betrekking tot zijn immuuntherapie ATIR101, maar toch is het een welkome boodschap. Dit zei analist Philippa Gardner van Jefferies donderdag.

"Een positieve terugkoppeling medio 2019 zou de weg openen voor een formele goedkeuring en lancering van ATIR101 tegen het jaareinde, in lijn met onze verwachtingen", aldus Gardner.

ATIR101 is een behandeling om de risico's van stamceltransplantaties bij leukemiepatiënten te beperken. Goedkeuring werd aanvankelijk voor eind vorig jaar verwacht, maar de Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) van de EMA had aanvullende vragen.

"Wanneer de beoordeling van CHMP positief is, dan kunnen we daarmee een aanvullende marktgoedkeuring krijgen van de Europese Commissie en kan AIT101 eind 2019 voor het eerst bij een patiënt worden toegediend", aldus Kiadis.

Jefferies heeft een koopadvies op Kiadis met een koersdoel van 16,00 euro.

Geef een reactie