--- ---

Zware tegenwind voor Huawei in Japan en VK

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 22 mei 2019

Telefoniebedrijven vrezen ban Trump.

 Het Chinese Huawei ondervindt tegenwind in Japan en het Verenigd Koninkrijk, nadat de Verenigde Staten de onderneming in de ban deden.

De Japanse mobieletelefoniebedrijven KDDI en SoftBank zeiden woensdag dat zij de Huawei P30 Lite niet meer gaan verkopen. De lancering van dit apparaat stond voor later deze maand gepland.

NTT Docomo, dat de halve Japanse markt voor zijn rekening neemt, beraadt zich nog over zijn plannen met Huawei, dat recent Apple verdrong als grootste telefoonfabrikant ter wereld.

In het Verenigd Koninkrijk hebben BT Group met zijn label EE en Vodafone de samenwerking stilgelegd. Zij zullen, tenminste voorlopig, geen toestellen van Huawei gebruiken bij de lancering van 5G. "Dit is een tijdelijke maatregel, terwijl er onzekerheid is over de nieuwe Huawei 5G-apparaten. We blijven de situatie nauwlettend volgen", aldus een woordvoerder van Vodafone.

Nadat Washington het Chinese Huawei in de ban deed, besloot het Witte Huis kort daarna bepaalde bedrijven voor 90 dagen een ontheffing te geven.

Verder meldde BBC op basis van interne documenten dat het Britse ARM geen chips meer zal leveren aan Huawei.

Geef een reactie