--- ---

Topman Commerzbank ontmoette CEO ING tweemaal – media

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 22 mei 2019

Geen concreet voorstel.

 CEO Martin Zielke van Commerzbank heeft topman Ralph Hamers van ING tweemaal ontmoet in de afgelopen 12 maanden, maar dit leverde geen concreet voorstel van ING op om fusiegesprekken te starten. Dit zei de topman van de Duitse bank woensdag tijdens een jaarvergadering, aldus Bloomberg.


Zielke voegde toe dat hij CEO's van andere banken ook met enige regelmaat treft.

Over de fusiegesprekken met Deutsche Bank zei Commerzbank dat dit een juiste keuze was. Nu deze zijn geklapt, overweegt Commerzbank de strategie mogelijk wat te wijzigen. "We kunnen dit najaar hier meer over zeggen", aldus Zielke volgens persbureau Reuters.

Commerzbank liet verder weten dat de kostendoelen onveranderd blijven, ondanks dat de bank niet tevreden is over de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal. Voor heel dit jaar mikt Commerzbank nog altijd op een hogere onderliggende omzet.

Aandeelhouders kunnen volgens de bank op een vergelijkbaar dividend rekenen als over 2018.

Het aandeel Commerzbank daalde woensdag 1,1 procent.

Geef een reactie