Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 22 mei 2019

Techfondsen onderuit op lager Wall Street

 Wall Street is woensdag lager gesloten, waarbij vooral tech-gerelateerde aandelen onder druk stonden. De S&P 500 eindigde 0,3 procent lager op 2.856,27 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent tot 25.776,61 punten en de Nasdaq leverde 0,5 procent in op een slot van 7.750,84 punten.

Daar waar dinsdag nog sprake was van een opluchtingsrally, was de onzekerheid woensdag weer terug. Elke vorm van nieuws over het Amerikaans-Chinese handelsconflict domineert het sentiment. De Chinese ambassadeur in de Verenigde Staten zei dinsdag in een interview met Fox News dat Beijing nog steeds open staat voor hervatting van de handelsbesprekingen, maar dat de Verenigde Staten te veel en te vaak van gedachten veranderen.

Washington zou ondertussen overwegen om nog meer Chinese techbedrijven op de zwarte lijst te zetten terwijl Chinese consumenten bedrijven als Apple in toenemende mate boycotten.

De verwachting onder marktkenners is dat de volatiliteit aan zal houden totdat beleggers meer duidelijkheid krijgen over de tariefdreiging aan beide kanten.

"Ik gok dat we handel-gerelateerde bewegingen blijven zien de komende drie tot zes maanden, maar dat er uiteindelijk wel een oplossing komt", aldus marktstrateeg Mustafa Sagun van Principal Global Equities.

De notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve zetten de Amerikaanse markten woensdag niet extra in beweging.

Uit de verslaglegging bleek duidelijk dat de centrale bank geen haast heeft met eventuele aanpassingen in zijn rentebeleid. En zelfs wanneer de economische en financiële omstandigheden wereldwijd verbeteren, is die afwachtende houding gerechtvaardigd, volgens de notulen.

Mocht de Amerikaanse economie zich sterk ontwikkelen, zoals een aantal Fed-leden verwacht, dan vinden zij een renteverhoging gepast. Een aantal andere beleidsmakers spraken hun zorgen uit over het risico van een verzwakte inflatie, maar opperden nog geen renteverlaging.

"Niemand [binnen de Fed] stuurt aan op een verschuiving van het beleid, in welke richting dan ook, op korte termijn", aldus econoom Ian Shepherdson van Pantheon Macroeconomics.

De euro/dollar noteerde woensdagavond rond het slot op 1,1155.

Olie werd bijna 3 procent goedkoper. Uit het wekelijkse voorradenrapport uit de VS bleek dat de olievoorraden afgelopen week onverwacht zijn gestegen.

Bedrijfsnieuws

Apple sloot 2,1 procent lager, na signalen in de markt dat de handelsspanningen tussen China en de VS en de focus van Washington op Huawei Chinese consumenten ertoe aanzetten de producten van de Amerikaanse techreus te boycotten en te kiezen voor lokale merken.

Tesla blijft onder druk staan. Woensdag daalde het aandeel 6 procent. In de afgelopen vijf handelssessies verloor de maker van elektrische voertuigen 17 procent aan beurswaarde.

Qualcomm leverde bijna 11 procent in nadat een Amerikaanse rechtbank oordeelde dat de chipfabrikant op onrechtmatige wijze de concurrentie op de markt voor chips voor mobiele telefoons heeft gedwarsboomd en daarbij zijn dominante positie misbruikte om buitensporige vergoedingen te eisen voor licenties.

Lowe's stelde teleur met zijn eerste kwartaalcijfers en leverde zo'n 12 procent in. De doe-het-zelf-keten had last van margedruk en stelde daarom de outlook voor heel het jaar neerwaarts bij. De winst per aandeel van 1,22 dollar was ruim onder de 1,33 dollar waar de markt op rekende.

Target presteerde het afgelopen kwartaal juist beter dan verwacht. De aangepaste winst per aandeel bedroeg 1,53 dollar, terwijl analisten rekenden op 1,43 dollar per aandeel. Het aandeel steeg dan ook bijna 8 procent.

International Speedway wordt voor 45 dollar per aandeel overgenomen door Nascar Holdings. Het aandeel van International Speedway steeg bijna 3 procent.

De Aandeelhouder TV

september 17, 2019

AEX 17 sep 2019 -Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2019

DSM op overnamepad? | 17 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 16, 2019

AEX 16 september 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 16, 2019

Drone aanval gooit olie op vuur | 16 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen Blue Sky

17 sep 13:43 Edward Loef

Technische surveillance op de AEX, olie en meer

16 sep 14:28 Marco Knulst

Uitbraak olieprijs na drone-aanvallen